Krasokorčuliarka Kostnerová neprišla vypovedať o Schwazerovi, hrozí jej trest

NETKY.SK • 19 September 2014, 14:26 • 2 min
Krasokorčuliarka Kostnerová neprišla vypovedať o Schwazerovi, hrozí jej trest

RÍM - Bývalá majsterka sveta v krasokorčuľovaní Carolina Kostnerová sa zahráva s ohňom, v piatok sa nedostavila na výpoveď pred vyšetrovateľmi Talianskeho olympijského výboru (CONI).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Bolzana sa mala vyjadriť k podozreniu, že bola komplicom v dopingovej kauze svojho niekdajšieho partnera a olympijského šampióna v chôdzi Alexa Schwazera. Antidopingový žalobca CONI si ju predvolal, aby potvrdila alebo poprela svoje slová úradom v Bolzane, že pomáhala Schwazerovi obchádzať kontroly a vedela o tom, že spával v komore simulujúcej vysokú nadmorskú polohu, čo je Kostnerová sama požiadala o niekoľkohodinový posun termínu výpovede, pretože sa pripravuje na víkendovú krasokorčuliarsku šou vo Verone. S aktívnou súťažnou činnosťou už síce skončila, ale ak odmietne hovoriť, môžu jej na štyri roky zakázať účasť na akýchkoľvek športových podujatiach v Taliansku. 

 

Zlatého medailistu z OH 2008 v Pekingu v pretekoch na 50 km Schwazera vylúčili z OH 2012 po pozitívnom dopingovom teste na erytropoetín. Prokurátori sa domnievajú, že tréneri a lekári vedeli o Schwazerovom podvádzaní už dlho, možno už v Pekingu. Taliansky atlét dostal v apríli 2013 od CONI dištanc na tri a pol roka. Trest mu uplynie 29. januára 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona