Krasokorčuliar Pľuščenko už 3. marca exhibične v Penze

NETKY.SK • 14 Február 2014, 19:04 • 2 min
Krasokorčuliar Pľuščenko už 3. marca exhibične v Penze

SOČI - "Turné sa začína? A čo zranenie? Čo zdravie? Kovtun aj Voronov mali šancu na zlato v tímovej súťaži, ale nedopriali im to! Je mi ich ľúto!" skonštatoval Alexej Jagudin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rôznorodosť pohľadov na odstúpenie ruského krasokorčuliara Jevgenija Pľuščenka pred štvrtkovým krátkym programom individuálnej súťaže mužov na ZOH v Soči zrejme podporí najnovšie vyhlásenie jeho agenta Ariho Zakariana. Ten totiž pre lokálny web vpenze.ru predznamenal, že jeho klient ráta so štartom na exhibičnej akcii "Show šampiónov a ich kamarátov" v spomenutom meste.

 

"Jevgenij rátal s tým, že bude môcť štartovať. Napokon však času na regeneráciu po tímových pretekoch bolo primálo, len tri dni. Ak by mal k dispozícii týždeň, dal by sa dokopy, dopadlo by to inak. Mnohí si teraz budú myslieť, že je indisponovaný a hotový. Nie je to pravda. Len sa odhlásil z pretekov, stáva sa. Nie je zo železa," povedal Zakarian a dodal: "Oddychuje a zbiera sily. Podujatie 3. marca v Penze sa určite uskutoční." Pľuščenko po odstúpení oznámil ukončenie svojej medzinárodnej súťažnej kariéry. Rusi s určitosťou budú bez medaily zo súťaže mužov prvý raz po 30 rokoch. 

 

Web Gazeta referuje, že spomenutá show má do konca apríla na programe 28 vystúpení. Olympijský víťaz 2002 Alexej Jagudin prostredníctvom Twitteru ironicky uviedol: "Turné sa začína? A čo zranenie? Čo zdravie? Kovtun aj Voronov mali šancu na zlato v tímovej súťaži, ale nedopriali im to! Je mi ich ľúto!" 

 

Ruský prezident Vladimir Putin podľa Interfaxu k téme Pľuščenko skonštatoval: "Mal veľký zdravotný problém, absolvoval niekoľko operácií. Štartoval však v tímovej súťaži a dosiahol vrcholný výsledok." 

 

Tréner Alexej Mišin povedal: "Viem, že ráno po voľných jazdách v tímovej súťaži mala národná federácia oznámiť zmenu, ale v tom čase bol Jevgenij v poriadku. Neurobili sme nič nefér. Na konci súťaže sa cítil neistý. Pracujem s ním 20 rokov, máme za sebou veľké množstvo úspechov. Toto je jeden prípad za 20 rokov, keď nebol úspešný. Prosím, buďte k nemu pozitívni a rešpektujte ho." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies