Krasokorčuliar Pľuščenko vzdal súťaž, ďalšie zlato nepridá

NETKY.SK • 13 Február 2014, 17:22 • 2 min
Krasokorčuliar Pľuščenko vzdal súťaž, ďalšie zlato nepridá

SOČI - Ruská legenda nemohla absolvovať krátky program pre problémy s chrbtom

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruský krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko prekvapujúco odstúpil z krátkeho programu mužov na zimných olympijských hrách v Soči. Miláčik tribún na všetkých štadiónoch sveta sa rozhodol nekorčuľovať pre problémy s chrbtom. Podľa twitteru olympijského víťaza z Vancouveru 2010 Evana Lysaceka mal Pľuščenko problémy už na tréningoch a veľa padal. Zdravotné ťažkosti pre gazeta.ru potvrdil aj Rusov tréner Alexej Mišin. Jeho zverenec chcel nastúpiť, ale zdravotný stav mu neumožnil predviesť krátky program.

 

"Viem, že ráno po voľných jazdách v tímovej súťaži mala národná federácia oznámiť zmenu, ale v tom čase bol Jevgenij v poriadku. Neurobili sme nič nefér. Na konci súťaže sa cítil neistý. Pracujem s ním 20 rokov, máme za sebou veľké množstvo úspechov. Toto je jeden prípad za 20 rokov, keď nebol úspešný. Prosím, buďte k nemu pozitívni a rešpektujte ho," citoval informačný systém ZOH 2014 Mišinove slová určené novinárom v mixzóne. 

 

V Soči už získal Pľuščenko zlatú medailu v súťaži tímov. Bol to jeho druhý najcennejší kov zo ZOH v kariére, triumfoval už aj v individuálnej súťaži mužov v Turíne 2006. V Salt Lake City 2002 i Vancouveri 2010 bol strieborný. Tridsaťjedenročný Petrohradčan je trojnásobným majstrom sveta a sedemnásobným šampiónom starého kontinentu. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies