Krasokorčuliar Martinez po postupe už nemusí predávať zeleninu

NETKY.SK • 14 Február 2014, 14:23 • 2 min
Krasokorčuliar Martinez po postupe už nemusí predávať zeleninu

SOČI - Filipínčan Michael Martinez sa kvalifikoval do voľných jázd mužov na ZOH 2014.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sedemnásťročný krasokorčuliar Michael Martinez z Filipín nečakane postúpil z krátkeho programu do finálových voľných jázd na zimných olympijských hrách v Soči. Vďaka tomu pravdepodobne bude môcť pokračovať v kariére a nebude musieť zarábať peniaze v rodinnom obchode so zeleninou.

"Bol som nervózny, nevedel som, čo môžem čakať. Teraz som víťaz. Pokazil som len jeden skok, inak to bolo v poriadku. Som na seba pyšný," povedal Martinez. V hodnotení krátkeho programu obsadil 19. priečku. Vďaka úspešnému vystúpeniu v Soči môže získať nových sponzorov, ktorí budú financovať jeho prípravu. Doteraz ho podporovali len rodičia, ktorí museli založiť na získanie financií aj vlastný dom. Talentovanému mladíkovi nemohla pre následky nedávneho tajfúnu pomôcť peniazmi ani filipínska vláda. 

"Veľmi mu veríme, že niečo dokáže. Nemôžeme si už dovoliť financovať ho ďalšie štyri roky. Krasokorčuľovanie je drahý šport," priznala matka Maria Teresa. Jej syn začínal s krasokorčuľovaním ako deväťročný na malom klzisku v obchodnom dome v Manile. V detstve ho trápili záchvaty astmy. 

"Astma ma sužovala aj počas korčuľovania, ale postupne sa to začalo pomaly zlepšovať. Začala ma podporovať mama, ktorá vyhlásila, že je lepšie utrácať za korčuľovanie ako za nemocnicu," vysvetľoval Martinez. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies