KRÁSNO NAD KYSUCOU: Niekoľko osád zostalo odrezaných od sveta

NETKY.SK • 13 December 2010, 13:01 • 2 min
KRÁSNO NAD KYSUCOU: Niekoľko osád zostalo odrezaných od sveta

KRÁSNO NAD KYSUCOU: Niekoľko osád zostalo odrezaných od sveta

slovakia

left justify in out

Po intenzívnom víkendovom snežení ostalo odrezaných od sveta niekoľko osád v Krásne nad Kysucou v okrese Čadca.
Podľa primátora Krásna nad Kysucou Jozefa Grapu ide o osady U Macurov, U Sýkorov, Vo Vlčove, U Tonáka, U Capov, v ktorých žije od 30 do 60 ľudí. „Teraz sme zobrali stroje zo stavebných firiem a snažíme sa dostať do osád. Priamo v meste sa z dvojsmerných ciest vytvorili jednosmerné, nejde odhŕňať sneh, takže sme objednali mechanizmy na vyvážanie snehu, aby aspoň autobusy mohli prejsť,“ uviedol Grapa.
Zdôraznil, že niektoré deti dnes neprišli do škôl, ľudia si museli zobrať dovolenky a autá zapadnuté mimo ciest museli vyťahovať traktory. „Dúfam, že teraz sa intenzita zrážok znížila a ťažké stavebné mechanizmy pomôžu nám odstrániť kalamitu. Škola, zdravotné stredisko, úrady a obchody fungujú, ale v obmedzenom režime. Nedá sa parkovať pri prevádzkach, majitelia nestíhajú odhŕňať sneh, takže niekedy sa blokuje doprava na cestách. Problém je, že čím viac bude snežiť a nestihneme to odhrnúť, tak potom sa už do metrových a vyšších závejov ťažko dostane aj tá ťažká technika,“ dodal Grapa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies