Krásne VIDEO: Vesmírna loď NASA odfotila Jupiter trochu inak

NETKY.SK • 10 Január 2018, 15:34 • 2 min
Krásne VIDEO: Vesmírna loď NASA odfotila Jupiter trochu inak

Vesmír je pre ľudstvo stále neprebádaný a často nás udivuje. Technológie sa však rýchlo zlepšujú a postupne odkrývame ďalšie a ďalšie zákutia.

slovakia

left justify in out

Kozmická loď Juno vesmírnej agentúry NASA sa 16. decembra minulého roka priblížila k severnej pologuli Jupitera a odfotila jeho oblaky zo vzdialenosti 13,345 km.

 

Vznikli tak nádherné zábery, ktoré pripomínajú skôr olejomaľbu než čokoľvek reálne. Snímka tiež dotvára predstavu o tom, aký je Jupiter obrovský. Podľa webovej stránky NASA, je priestorová mierka na fotografii 9,3 km/pixel. Tvorcovia sa priznali, že farby na fotke mierne vytiahli, umelecké dielo prírody sa napriek tomu nedá poprieť. 

 

img

Foto: NASA

 

Piata planéta od Slnka má dva a pol krát väčšiu hmotnosť ako všetky ostatné planét v slnečnej sústave dokopy.  Polomer Jupitera je 69,911 km, čo je viac ako 10-násobok veľkosti Zeme, ktorého polomer je iba 6 371 km.

 

To, čo leží pod hrubou vrstvou mrakov Jupitera, je stále veľkou záhadou.  

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona