Krásna bez chémie a takmer zadarmo

NETKY.SK • 10 Január 2014, 12:00 • 2 min
Krásna bez chémie a takmer zadarmo

BRATISLAVA – Väčšina žien sa zbožňuje prechádzať uličkami drogérie a skúšať všetky produkty, ktoré sľubujú krásnejšiu a mladšiu tvár. No občas nie je na škodu dať šancu aj obyčajným lacným produktom z vlastnej domácnosti. Ich účinkom budete milo prekvapené a za ušetrené peniaze si môžete dopriať niečo iné.

slovakia

left justify in out

Všetko, čo ku skrášľovaniu potrebujete, máte zaručene každá doma. No povedzte, chýba vo vašej kuchyni cukor, soľ, med, citrón či káva? Asi nie. A aj ďalšie pochutiny máte určite v chladničke či niekde na poličke. Ale pekne po poradí...

Začnime s tvárou a dekoltom

Priam zázraky dokáže s našou pleťou peeling. Výborne tvár prekrví a rozjasní a hladké ružové líčka v okamžiku uberú pár rokov. Nakoľko je ale v týchto miestach koža veľmi jemná a citlivá, zabudnite na drhnutie tváre, krku aj dekoltu drastickým a nešetrným spôsobom. Peeling musí obsahovať naozaj veľmi malinké čiastočky. Skvelé sú pre tento spôsob odstraňovania starej vrstvy odumretej pokožky kávové zrnká. Zmiešajte lyžičku mletej kávy s akýmkoľvek čistiacim prostriedkom na pleť, ktorý máte doma a naneste až po oblasť dekoltu. Po krátkej masáži krúživými pohybmi všetko dôkladne opláchnite. A to najlepšie, čo môžete pre takto pripravenú a prekrvenú pleť urobiť, je dopriať jej vyživovaciu masku, ktorá ju výborne zregeneruje. Vaša pokožka bude doslova nasávať tie účinné látky v nej obsiahnuté. Máte pleť mastnú, suchú či unavenú? Žiadny problém. Vyskúšajte zopár nasledujúcich tipov, ktoré vás zaručene nesklamú. Po nanesení nechajte masku pôsobiť 10 – 20 minút a potom si už len užívajte ten pocit znovuzrodenia.

Mastná pleť: 1 biely jogurt – rozotrite, počkajte kým zaschne a potom opláchnite studenou vodou. Pomáha aj šťava z citrónu. Naneste ju na kozmetický tampón, potrite tvár a po 20 minútach zmyte.

Suchá pleť: 1 banán, 1 vaječný žĺtok a 2 kávové lyžičky panenského olivového oleja – banán rozmačkajte, pridajte žĺtok a olej a dobre premiešajte.

Unavená pleť: 1 avokádo, 1 lyžička bieleho jogurtu, 1 lyžička medu a 1 lyžička šťavy z čerstvého citrónu – avokádo opäť rozmačkajte, pridajte ostatné ingrediencie a dôkladne zamiešajte.

Nezabúdajte ani na svoje pery

S pravidelnou medovou starostlivosťou si vykúzlite jemné a hebké ústa. Pery popraskané a ako strúhadlo budú tabu.

Aj telo si zaslúži rozmaznávať

Tak ako peelingom oživujete tvár, aj telo potrebuje občas „obrúsiť“ a zbaviť odumretých kožných buniek. A nakoľko na tele máme pokožku silnejšiu, znesie aj o trošku hrubšie zachádzanie. To znamená, že peelingové čiastočky môžu byť o niečo väčšie a môžete podľa potreby pri masírovaní aj pritlačiť. Vezmite teda cukor a olivový olej a smelo do toho. Budete žasnúť aký je tento jednoduchý nápad účinný. Po opláchnutí sa natrite telovým krémom či mliekom.

Zvláštna starostlivosť pre vaše ruky a nohy

Áno, áno, ruky nemilosrdne prezradia váš skutočný vek, ale ak im budete venovať trošku pozornosti v podobe orechovej nádielky, budú na vašej strane. Mletými orechmi s pár kvapkami olivového oleja si ruky jemne masírujte a po chvíľke opláchnite. Môžete ich zmiešať aj s krémom na ruky a postupovať rovnako. Vlašské orechy sú priam preplnené prospešnými látkami, ako sú vitamíny, minerály a omega 3 mastné kyseliny.

Stvrdnutej kože na pätách sa zbavíte peelingom zo soli. Opäť zavolajte na pomoc olivový olej, do ktorého pridáte hrubú morskú soľ. Bohato postačí deci oleja a 3 lyžice soli. Pripravenou kašou nohy masírujte, po opláchnutí premažte krémom a šup do ponožiek. Nôžky budú ako nové.

A čo vlasy?

Málokedy s nimi zachádzame v rukavičkách. Čo tak im to čas od času vynahradiť? Takou medovou maskou sa im určite zavďačíte.

Pripravte si: 2 polievkové lyžice medu, 2 vaječné bielky a do toho pár kvapiek olivového oleja. Naneste na umyté a ľahko vysušené vlasy a po 30 – tich minútach dôkladne opláchnite. Vlasy budú pružné a budú sa menej lámať.

Lesk im zase dodáte citrónovou šťavou. V prípade mastných vlasov použite šťavu samotnú a pri suchých vlasoch je potrebné pridať žĺtok. Stačí 10 minút a môžete opláchnuť.

A keď už sme pri tom citróne....skúste si do teplého kúpeľa priliať šťavu z niekoľkých kusov citrónu, alebo ich nakrájať a vhodiť do vane. Nielen, že je toto voňavé kúpanie osviežujúce, ale hravo nahradí aj antibakteriálne mydlá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona