Kráska z utečeneckého tábora očarila svet, pozrite si jej foto!

NETKY.SK • 12 September 2017, 13:23 • 2 min
Kráska z utečeneckého tábora očarila svet, pozrite si jej foto!

WASHINGTON – Svet má prvú moslimskú modelku. Jej meno je Halima Adenová, ktorá sa zúčastnila súťaže krásy. Očarila nie len porotcov ale aj modelingové agentúry. Po súťaži mladá moslimka nemala núdzu o prácu, pretože sa kontrakty sypali z každej strany.

slovakia

left justify in out

Iba v priebehu jedného roka sa Halima začala objavovať na titulkoch rôznych svetových médií. Pozornosť verejnosti si získala na súťaži krásy v Minnesote, kde sa prebojovala až do finále, pričom počas celého večera bola zahalená v hidžábe a pri prehliadke v plavkách si obliekla burkiny. „V tejto súťaži ide o viac ako len o krásu. "Podstatou je byť sebavedome krásna, takže si nemyslím, že by mi hidžáb prekážal v účasti,“ povedala Halima. 

 

img

 

Vtedy 19-ročná moslimka sa do súťaže prihlásila sama. „Jej fotografia na mňa doslova vyskočila a ja si spomínam, ako som povedala: wau, aká je krásna,“ uviedla Denise Wallaceová, riaditeľka Miss Minnesota. Úspech v súťaži ju dostal do víru modelingu.

 

img

 

„Hidžáb nosím každý deň,“ povedala Halima počas newyorkého Fashion Weeku. Aj napriek tomu, že mnohé európske krajiny zavádzajú obmedzenia v nosení hidžábu na verejnosti, je neoddeliteľnou súčasťou moslimskej kultúry a islamského náboženstva, preto sa mnohé spoločnosti čoraz viac zameriavajú na módu určenú pre moslimské ženy.

 

Značka Nike na jar 2018 predstaví priedušný športový hidžáb. Stane sa tak prvým veľkým výrobcom športových odevov, ktorý ponúkne tradičné islamské šatky.

 

img

 

Halima Adenová prezentuje aj oblečenie pre mladých od značky American Eagle Outfitters. V ponuke má denim hidžáb, ktorý sa po uvedení na online trh vypredal za menej ako jeden týždeň. 

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies