Kramár moderuje Ples v opere Brno 2014, príde aj Tříska a Highlander

NETKY.SK • 16 Január 2014, 14:24 • 2 min
Kramár moderuje Ples v opere Brno 2014, príde aj Tříska a Highlander

BRATISLAVA - Slovenský televízny a divadelný herec Maroš Kramár si užíva plesovú sezónu pracovne. Tento rok má moderovať štyri plesové akcie, medzi nimi aj Česko-Slovenský ples v Prahe a Ples v opere Brno 2014.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov spája príjemné s užitočným. "To, že by som išiel na ples s manželkou zabávať sa, to mňa už až tak neláka. Každoročne som 'vyplesaný' dostatočne tým, že plesy strávim pracovne," povedal pre TASR Maroš Kramár, ktorého si organizátori podujatí v Českej republike zrejme vyberajú do úlohy moderátora aj preto, že nemá problémy s češtinou. Dokazuje to aj v televíznom programe ČT1 Zázraky prírody či v pražských divadelných predstaveniach Vše o mužích a Soukromý skandál.

"Možno je to aj tým, že viem po česky," priznal herec, ktorý si český jazyk vycibril počas štúdia na konzervatóriu v Brne. "S Brnom som spojený, prežil som tam krásnych päť rokov. Najprv na konzervatóriu a rok som bol zamestnaný v Mahenovom divadle, v ktorom sa ples odohráva," zaspomínal si na kultúrny stánok juhomoravskej metropoly, v ktorom mal prvé oficiálne angažmán.

Kvôli plesu priletí do Brna z Los Angeles aj špeciálny hosť, známy český herec Jan Tříska, s ktorým sa Maroš Kramár po prvý raz stretol práve v meste anjelov, keď bol v USA asi na ročnom pobyte. "Stretli sme sa tam u jedného známeho, ale neviem, či si to pamätá. Skúsim mu to pripomenúť priamo na plese."

Slovenský herec a moderátor sa v sobotu zoznámi aj s ďalšou hereckou hviezdou. Ples v opere v Brne tento rok otvorí hollywoodsky herec Christopher Lambert, ktorého preslávila úloha nesmrteľného škótskeho horala Connora MacLeoda vo filme Highlander. "Dostal som sa do celkom príjemnej spoločnosti," potvrdil s úsmevom Maroš Kramár.

Ples v opere Brno 2014 sa uskutoční 18. januára. Má sa niesť v duchu anglického básnika a dramatika Williama Shakespeara. Jeho súčasťou bude aj prehliadka kostýmov, v ktorých sa predstavia historické osobnosti alžbetínskeho obdobia na čele s cisárom Rudolfom II. a kráľovnou Alžbetou. Svoju účasť potvrdili V.I.P. hostia nielen z Českej republiky, ale aj zo Slovenska. Medzi nimi sú hudobný producent a manažér Jaro Slávik, cvičiteľka Hanka Kynychová, hokejová legenda Jozef Golonka, Marek Eben, herci Pavel Trávníček, Vlado Černý, Anna Šišková, Ján Jackuliak, predstaviteľ posledného Jánošíka Václav Jiráček, herec Tomáš Matonoha s manželkou a herečkou Luciou Benešovou, módna návrhárka Liběna Rochová a ďalší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies