Kráľovská rodina dnes oslavuje druhé narodeniny princa Georgea

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 08:45 • 2 min
Kráľovská rodina dnes oslavuje druhé narodeniny princa Georgea

LONDÝN - Britský princ George dnes oslávi svoje druhé narodeniny. Pri tejto príležitosti Kensingtonský palác vydal jeho novú oficiálnu fotografiu a limitovanú edíciu pamätných strieborných mincí v hodnote päť libier.

slovakia

left justify in out

Nový oficiálny portrét zachytáva malého princa v náručí svojho otca, korunného princa Williama. Očakáva sa, že mladá rodina oslávi Georgeove druhé narodeniny v rodinnom kruhu vo vidieckom sídle Anmer Hall, ktoré sa nachádza na Sandringhamskom panstve patriacom kráľovnej Alžbete II.

 

Podobne ako jeho matka Kate, ktorá udáva módne trendy v obliekaní mladých aktívnych žien, aj princ George sa prakticky od narodenia stal trendsetterom v móde pre dojčatá.

 

Tento fenomén v britských médiách pomenovali "Georgeov efekt": oblečenie, ktoré máva princ oblečené na verejných podujatiach, sa vypredá v priebehu niekoľkých hodín. Aj vďaka tomu sa George - spolu so svojím starým otcom Charlesom - v roku 2015 dostal do rebríčka 50 najlepšie oblečených mužov v Británii, ktorý vypracúva magazín GQ.

 

Princ George, ktorý je v poradí tretím v nástupníckej línii na kráľovský trón, púta pozornosť médií už od svojho narodenia 22. júla 2013. Pamätnou sa stala snímka z júna tohto roka, keď sa počas vojenskej prehliadky pri príležitosti oficiálnych osláv narodenín svojej prastarej matky, kráľovnej Alžbety, objavil na balkóne Buckinghamského paláca.

Išlo o prvý prípad, keď sa kráľovná ocitla na jednom mieste s tromi potenciálnymi britskými kráľmi: svojím synom Charlesom, vnukom Williamom a pravnukom Georgeom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies