Kráľovná prekvapila svojím vyjadrením: Toto si naozaj myslí?

NETKY.SK • 6 December 2018, 11:09 • 2 min
Kráľovná prekvapila svojím vyjadrením: Toto si naozaj myslí?

Všetci sme len ľudia...

slovakia

left justify in out

Každý určite vie, že na členov britskej kráľovskej rodiny sa vzťahujú veľmi prísne pravidlá etikety. A nielen na nich, dotýkajú sa kohokoľvek, kto s nimi príde do kontaktu. Každá návšteva monarchov musí byť preto dopredu poučená o tom, čo si voči členom rodiny dovoliť môžu a čo sa považuje za porušenie pravidiel. Neraz sa preto stáva, že aj „ostrieľaní“ verejní činitelia majú z týchto oficialít strach. Inak na tom nebola ani bývalá prvá dáma USA Michelle Obamová.

 

img

Obamovci a kráľovná Alžbeta II.

Zdroj: SITA

 

Na stretnutie s Alžbetou II. si zaspomínala počas predstavovania svojej knihy s názvom Becoming v Londýne. Spomínala návštevu paláca Windsor, kde sa spolu s manželom v roku 2016 stretla s kráľovnou. Celý čas vraj mala obavy z nastupovania do auta a keď na to došlo, nevedela, čo má robiť. "A kráľovná povedala 'nastúpte a sadnite si kamkoľvek´, lenže ona hovorila jednu vec a ja som citovala protokol a ona povedala 'to je všetko nezmysel, jednoducho si nastúpte'," citovala ju Michelle.

 

Obamová sa na margo Alžbety II. vyjadrila, že je veľkým človekom, je vraj múdra zábavná a čestná. Určite chápe, že takáto etiketa nie je každému vlastná, preto si z podobných drobných „prešľapov“ veľkú hlavu nerobí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today The Queen was in the City of London to open the new Headquarters of Schroders Bank. The multinational asset management company was founded 214 years ago. The Queen met Schroders’ young apprentices, who join straight from school and are often offered permanent roles, former members of the @BritishArmy, who are part of the military placement scheme, and group that champion diversity in the work place. The Queen then unveiled a plaque to mark the official opening of the new headquarters. The backdrop from the official opening included a 20,000 poppy installation to commemorate #Armistice100. Schroders worked with @RoyalBritishLegion and a local florist to create the art installation.

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily),

Michelle bola už v minulosti kritizovaná za to, že počas družného rozhovoru chytila kráľovnú okolo ramien, čo protokol jednoznačne zakazuje, pretože členov kráľovskej rodiny sa nemožno dotýkať. Alžbete to však zjavne neprekážalo. Dokumentujú to aj fotografie, na ktorých je vidieť, ako bývalej prvej dáme dotyk opätuje.

 

img

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies