Kráľovná po londýnskom útoku odložila otvorenie nového Scotlant Yardu

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 07:43 • 2 min
Kráľovná po londýnskom útoku odložila otvorenie nového Scotlant Yardu

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. odložila po teroristickom útoku v blízkosti parlamentu plán otvoriť dnes v Londýne nové ústredie Scotland Yardu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Buckinghamský palác to oznámil v stredu neskoro večer s tým, že rozhodnutie bolo prijaté z bezpečnostných príčin. Okrem toho sa polícia venuje rozsiahlemu vyšetrovaniu uvedeného útoku, čo zamestnáva množstvo príslušníkov.

Kráľovnú mal na oficiálnom otvorení nového sídla Scotland Yardu sprevádzať jej manžel princ Philip.

 

Sydney - Austrálsky premiér Malcolm Turnbull dnes povedal, že v reakcii na útoky v Londýne bola posilnená policajná prítomnosť v budove austrálskeho parlamentu.

 

Turnball vyjadril Britom úprimnú sústrasť a rozhodnú podporu Austrálie a zdôraznil, že obe krajiny sú neochvejnými spojencami vo vojne s terorizmom.

 

"Útok na britský parlament je útokom na parlamenty, slobodu a demokraciu všade," zdôraznil.

 

Paríž - Eiffelova veža v Paríži o polnoci zhasla na znak žiaľu a solidarity s Britániou po londýnskom útoku, bilancia ktorého vzrástla na päť mŕtvych vrátane útočníka a asi 40 zranených. Oznámila to Anne Hidalgová, starostka Paríža, ktorý v uplynulých rokoch zažil niekoľko smrtiacich extrémistických útokov.

 

Medzi zranenými pri útoku v Londýne sú traja francúzski stredoškolskí študenti, ktorí boli na školskom výlete. Útočník zrážal chodcov na Westminsterskom moste svojím autom a potom smrteľne zranil neozbrojeného policajta pred parlamentom.

Francúzsky prezident Francois Hollande ponúkol Británii svoju podporu a pomoc pri vyšetrovaní.

 

Francúzska vláda uviedla, že pošle ešte počas dnešnej noci do Londýna lietadlo s rodičmi troch zranených francúzskych študentov. Prezident to oznámil večer po rozhovore s britskou premiérkou Theresou Mayovou.

Londýn je častým cieľom francúzskych školských výletov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies