Kráľovná oslávila Deň britského Spoločenstva národov (Commonwealthu)

NETKY.SK • 13 Marec 2012, 08:14 • 2 min
Kráľovná oslávila Deň britského Spoločenstva národov (Commonwealthu)

Kráľovná oslávila Deň britského Spoločenstva národov (Commonwealthu) - Politika Britská kráľovná Alžbeta II. s manželom a ďalšími členmi kráľovskej rodiny sa dnes v Londýne zúčastnili na živej oslave Dňa britského Spoločenstva národov (Commonwealthu).

slovakia

left justify in out

img

Britská kráľovná Alžbeta II. s manželom a ďalšími členmi kráľovskej rodiny sa dnes v Londýne zúčastnili na živej oslave Dňa britského Spoločenstva národov (Commonwealthu). 
      Kráľovnú, ktorá je hlavou Commonwealthu, a jej manžela princa Philipa sprevádzal ich syn, princ Charles s manželkou Camillou. Na slávnosti v zaplnenom Westminsterskom opátstve bolo prítomných aj vyše tisíc školopovinných detí. V atraktívnom programe vystúpili okrem iných kanadský spevák a autor piesní Rufus Wainwright, juhoafrický džezový hudobník Hugh Masekela a anglická antropologička zaoberajúca sa výskumom primátov Jane Goodallová, ktorá všetkých potešila uvítacím pozdravom divo žijúcich šimpanzov.
      Deň Commonwealthu sa oslavuje každoročne druhý pondelok v marci. Témou tohtoročných osláv je Spájanie kultúr.
      Britské Spoločenstvo národov založilo v roku 1949 osem členských krajín. Vlani už malo 54 členov.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies