Kráľovná Alžbeta používa kabelku na tajnú komunikáciu s osobným personálom

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 17:34 • 2 min
Kráľovná Alžbeta používa kabelku na tajnú komunikáciu s osobným personálom

LONDÝN - O každodenný vzhľad kráľovnej Alžbety II. sa stará armáda štylistov, ktorí si dajú záležať na tých najmenších detailoch. Kabelka pri odchode z domu nesmie chýbať asi žiadnej žene, britská kráľovná ju však okrem štandardného použitia na prenos vecí používa aj na niečo úplne iné.

slovakia

left justify in out

Magazín People vyspovedal kráľovského historika Huga Vickersa, ktorý prezradil tajomstvo Alžbetinej čiernej kabelky.

 

img

Foto: TASR

 

Kabelka v rukách ženy nikoho neprekvapí a preto je to dokonale nenápadný nástroj pre čokoľvek. Vládkyňa tak len prostredníctvom polohovania svojej tašky dokáže dávať znamenia a povely svojmu personálu, poprípade ochranke, bez jediného slova a to aj uprostred diskusie s návštevou.

 

img

Foto: TASR

 

Tajný jazyk

 

Podľa Vickersa kráľovná v kabelke nosí pomerne málo vecí: rúž, zrkadielko a pár bankoviek, ktoré môže v prípade potreby využiť na spontánne obdarovanie.

 

Celý systém tajného jazyka je prispôsobený prirodzeným pohybom. Napríklad, keď sa kráľovná rozhodne ukončiť konverzáciu, preloží si kabelku z jednej ruky do druhej.

 

Keď si počas spoločného obeda odrazu vezme kabelku do rúk, jej personál tak dostane informáciu, že stretnutie sa skončí o päť minút a treba zabezpečiť odvoz alebo čokoľvek iné.

 

img

Foto: TASR

 

Dá sa to aj bez kabelky

 

Sú aj prípady, kedy kráľovná kabelku po ruke nemá. Na neverbálnu komunikáciu vtedy používa svoj zásnubný prsteň, ktorý si nikdy nedáva dole. Môže sa ho dotýkať rôznymi spôsobmi a tým vysielať rôzne signály. Takto môže napr. vyjadriť potrebu, aby niekto rozptýlil jej spoločníka, spôsobom aby sa neurazil, alebo si praje urýchlene odísť.

 

A tak ďalej, znamení má mnoho, tieto sú už ale odkryté celému svetu.

 

img

 

img

Foto: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies