Kráľovná Alžbeta II. zrušila rodinnú vianočnú tradíciu

NETKY.SK • 16 December 2021, 17:00 • 2 min
Kráľovná Alžbeta II. zrušila rodinnú vianočnú tradíciu

LONDÝN - Tohtoročné Vianoce sú pre kráľovnú prvé od smrti jej manžela princa Filipa, s ktorým bola zosobášená 73 rokov. Filip chýbal na rodinných Vianociach aj vlani. Niekoľko dní pred sviatkami strávil v nemocnici, odkiaľ ho previezli rovno do Sandringhamu.

slovakia

left justify in out

Britská kráľovná Alžbeta II. zrušila tohtoročný tradičný rodinný vianočný obed z preventívnych dôvodov, pretože počty nových prípadov ochorenia COVID-19 v Spojenom kráľovstve prudko stúpajú. Informoval o tom denník The Guardian s odvolaním sa na zdroje z prostredia Buckinghamského paláca. Kráľovná bola ešte v stredu rozhodnutá uskutočniť obed s približne 50 hosťami, píše The Guardian. Vo štvrtok však usúdila, že by to nebolo zodpovedné.

 

img

 

Poradca britskej vlády, epidemiológ Chris Whitty, v stredu upozornil obyvateľov krajiny, aby sa v období pred Vianocami zbytočne nestretávali s ďalšími osobami. Spojené kráľovstvo ohlásilo v stredu 78 610 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie.

 

Prečítajte si tiež: Pozrite si oficiálne vianočné pohľadnice britskej kráľovskej rodiny

 

Deväťdesiatpäťročná panovníčka pozýva tradične každý rok 25. decembra svoje deti, vnúčatá a pravnúčatá na obed do Buckinghamského paláca. Panovníčka následne odchádza do Sandringhamu v Norforlku na východe Anglicka, kde trávi vianočné sviatky.

 

img

 

Možno vás zaujme: V Rusku zverejnili šokujúce detaily o vražde kráľovskej rodiny

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona