Kráľovná Alžbeta II. slávnostne otvorila zasadanie parlamentu

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 14:40 • 2 min
Kráľovná Alžbeta II. slávnostne otvorila zasadanie parlamentu

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. dnes slávnostne otvorila zasadanie parlamentu trónnou rečou, v ktorej predstavila legislatívne zámery vlády premiéra Davida Camerona. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kráľovná vo svojom prejave pred oboma komorami parlamentu - Dolnou snemovňou a Snemovňou lordov - predstavila 21 návrhov zákonov vypracovaných ministrami Cameronovho kabinetu.

 

Medzi plánmi Cameronovej vlády kráľovná spomenula najmä rozsiahlu reformu väzenského systému a súdnictva, ktorej cieľom je "dať jednotlivcom druhú šancu" či uvalenie "rezortnej dane na výrobcov sladených nealkoholických nápojov", ktorá má prispieť k boju s detskou obezitou.

 

Medzi plánmi Cameronovho kabinetu na nasledujúci rok sa objavila aj výstavba komerčných kozmodrómov či vývoj automaticky riadených áut.

 

Programové vyhlásenie Cameronovho kabinetu, ktoré Alžbeta II. dnes pred poslancami oboch komôr parlamentu v Snemovni lordov prečítala, obsahuje aj kontroverzné opatrenia, ktoré majú zabrániť prejavom extrémizmu.

 

Bojovníkov za vystúpenie Británie z EÚ rozhorčila skutočnosť, že medzi návrhmi zákonov nebol spomenutý zákon o suverenite, podľa ktorého sú britské súdy nadradené Európskemu súdnemu dvoru.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies