Kráľovná Alžbeta II. pozve Donalda Trumpa na štátnu návštevu

NETKY.SK • 20 November 2016, 15:11 • 2 min
Kráľovná Alžbeta II. pozve Donalda Trumpa na štátnu návštevu

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. pozve novozvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa na štátnu návštevu krajiny, ktorá sa uskutoční na budúci rok, so zámerom upevniť úzke vzťahy medzi oboma štátmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes denník The Sunday Times, citujúc britské vládne zdroje.

 

Podľa daných novín by sa rozhovory medzi britskými činiteľmi a Trumpovým tímom mali začať už čoskoro, pričom návšteva nového šéfa Bieleho domu v Londýne sa očakáva v júni alebo júli 2017. Trump už pozval britskú premiérku Theresu Mayovú do USA počas ich prvého telefonátu od jeho víťazstva.

 

Londýn má eminentný záujem o posilnenie svojich bilaterálnych vzťahov s Washingtonom v čase, keď sa Mayovej kabinet pripravuje na odchod z Európskej únie a očakáva sa, že tento krok ovplyvní postavenie krajiny na svetovej scéne. Prvým britským politikom, s ktorým sa Trump stretol, je Nigel Farage.

 

Designovaný prezident USA počas minulotýždňového telefonického rozhovoru Mayovej prezradil, že jeho nebohá škótska matka Mary Anne bola "veľkou obdivovateľkou" kráľovnej a premiérku požiadal, aby odovzdala Alžbete II. jeho želanie všetkého najlepšieho, dopĺňa denník The Sunday Times.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona