Kráľovná Alžbeta II. oslávila 88. narodeniny v súkromí

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 08:11 • 2 min
Kráľovná Alžbeta II. oslávila 88. narodeniny v súkromí

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. oslávila dnes svoje 88. narodeniny. Slnečný jarný deň strávila na zámku Windsor pri Londýne v súkromí, informoval Buckinghamský palác.

slovakia

left justify in out

O hosťoch ani daroch sa nezmienil. Nenavštívili ju však vnuk princ William s manželkou Kate, keďže sú so synom a kráľovniným pravnukom Georgeom na návšteve Austrálie, napísala agentúra DPA.
      

Narodeniny panovníčky si dnes po Spojenom kráľovstve pripomenuli tradičnými delovými salvami. Okrem výstrelov zo 41 diel v londýnskom Green Parku a 62 diel v pevnosti Tower of London zazneli podobné salvy v Škótsku, vo Walese i v Severnom Írsku, informovala televízia BBC.
      

Pri príležitosti narodenín kráľovnej zverejnili v nedeľu jej nový fotoportrét. Čiernobiela snímka zachytáva Alžbetu II. bez klobúka a s perlovým náhrdelníkom, ako sa zoširoka usmieva. Fotografiu urobil v marci v Buckinghamskom paláci renomovaný britský fotograf David Bailey.
      

Po problémoch s chrbtom a kolenom v uplynulých rokoch sa kráľovnej v čase 88. narodenín darí zo zdravotného hľadiska veľmi dobre. Začiatkom mesiaca zverejnili britské médiá fotografie, ktoré ju zachytávajú na výlete v okolí Windsoru.
      

Alžbeta II. sa narodila 21. apríla 1926 v Londýne, kráľovnou sa stala 6. februára 1952. Svoje narodeniny oslavuje každý rok dvakrát. Pokým skutočné oslavuje 21. apríla v súkromní, oficiálne oslavy s vojenskou prehliadkou sa konajú v júni vzhľadom na lepšie počasie. Tento rok sa uskutočnia 14. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies