Kráľovná Alžbeta II. končí ako patrónka Wimbledonu

NETKY.SK • 20 December 2016, 16:43 • 2 min
Kráľovná Alžbeta II. končí ako patrónka Wimbledonu

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. končí v pozícii patrónky najslávnejšieho tenisového turnaja Wimbledonu. Deväťdesiatročná panovníčka v nej pôsobila od roku 1952, ale v ostatných rokoch už do hľadiska All England Lawn Tennis and Croquet Clube pravidelne nechodila. Zatiaľ naposledy ju tam videli v roku 2010. Novou patrónkou sa od budúcej sezóny stane manželka princa Williama, vojvodkyňa z Cambridge, Kate Middletonová.

slovakia

left justify in out

 

Prezident podujatia Philip Brook k tomu poznamenal: "Chceme sa jej výsosti čo najsrdečnejšie poďakovať za dlhoročné a neochvejné služby, ktoré nášmu turnaju odvádzala ako jeho patrónka."


Dlhoročná hlava Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Alžbeta II. sa v deväťdesiatke už zrejme cíti stará, keďže okrem Wimbledonu sa vzdala čestných funkcií či členstva aj v ďalších športových organizáciách na Britských ostrovoch, akými sú Ragbyová futbalová únia, Tenisová asociácia, Welšská ragbyová únia, Amatérska plavecká asociácia či Britská cyklistická federácia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies