Kráľovná Alžbeta II. chce, aby sa Camilla stala kráľovnou manželkou

NETKY.SK • 6 Február 2022, 08:24 • 2 min
Kráľovná Alžbeta II. chce, aby sa Camilla stala kráľovnou manželkou

LONDÝN – Kráľovná Alžbeta II. v sobotu v posolstve národu uviedla, že chce, aby Camilla, manželka následníka britského trónu – princa Charlesa, bola nakoniec známa ako kráľovná manželka. Informovali o tom stanica BBC a agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

V predvečer 70. výročia nástupu na trón 95-ročná panovníčka uviedla, že je jej úprimným želaním, aby bola Camilla známa ako kráľovná manželka, keď sa Charles stane kráľom. Camilla mala mať pôvodne titul princezná manželka. Vyhlásenie kráľovnej však otvára dvere k tomu, aby bola v budúcnosti známa ako kráľovná Camilla.

 

 

Hovorca Charlesovho paláca Clarence House uviedol, že princ z Walesu a vojvodkyňa z Cornwallu boli „dojatí a poctení“. Kráľovná Alžbeta II. sa takto priamo vyjadrila k nevyriešenej otázke budúceho titulu vojvodkyne z Cornwallu. „Je mojím úprimným želaním, aby, keď príde ten čas, bola Camilla známa ako kráľovná manželka,“ uviedla. „Kráľovná manželka“ označuje manželku vládnuceho kráľa a súčasná vojvodkyňa z Cornwallu by teda niesla titul „kráľovná Camilla“.

 

V prípade obvyklého postupu by sa Camilla automaticky stala kráľovnou, keď sa Charles ujme trónu. Neistotu však vyvolávala verejná mienka. Charles a Camilla boli rozvedení, keď v roku 2005 uzatvorili civilný sobáš. Charles bol predtým ženatý s princeznou Dianou, s ktorou sa rozviedol v roku 1996, rok predtým, ako zomrela pri autonehode v Paríži.

 

Možno vás zaujme: Šéf WHO a čínsky premiér hovorili o pandémii a pôvode COVIDu-19



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona