Kráľ Viliam Alexander a šéf OSN Pan Ki-mun otvorili nové sídlo Medzinárodného trestného súdu

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 19:41 • 2 min
Kráľ Viliam Alexander a šéf OSN Pan Ki-mun otvorili nové sídlo Medzinárodného trestného súdu

HAAG - Holandský kráľ Viliam Alexander dnes v Haagu slávnostne otvoril nové sídlo Medzinárodného trestného súdu (ICC), ktorý je prvým stálym trestným tribunálom na stíhanie genocídy, zločinov proti ľudskosti, vojnových zločinov a zločinov agresie.

slovakia

left justify in out

Inštitúcia vznikla na základe tzv. Rímskeho štatútu v roku 1998 a od svojho otvorenia v roku 2002 sídlila v dvoch niekdajších kancelárskych objektoch v Haagu.

 

Na slávnostnom otvorení nechýbal generálny tajomník Organizácie Spojených národov Pan Ki-mun, ktorý využil túto príležitosť, aby varoval, že najstrašnejšie zločiny by nemali zostať nepotrestané. "Úspech súdu je naším dedičstvom pre budúce generácie," citovala jeho slová tlačová agentúra DPA.

 

Nové sídlo súdu tvorí šesť veží prepojených na prízemí a prvom poschodí podľa architektonického návrhu dánskej kancelárie Schmidt Hammer Lassen. Ponúka priestory pre 1200 pracovníkov, pričom súčasťou hlavnej veže sú tri súdne siene a jedno mediálne centrum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies