Kráľ valčíkov André Rieu prvý raz vystúpi na Slovensku

NETKY.SK • 13 Október 2015, 15:35 • 2 min
Kráľ valčíkov André Rieu prvý raz vystúpi na Slovensku

BRATISLAVA - Holandský huslista, skladateľ a dirigent André Rieu prvý raz zavíta na Slovensko. Umelec na jar budúceho roka absolvuje turné, v rámci ktorého zahrá nielen na Slovensku, ale aj v Nemecku, Rakúsku, Maďarsku či Česku. Jeho slovenské vystúpenie sa uskutoční 27. mája 2016 v bratislavskej Slovnaft aréne. Záujemcovia si môžu zakúpiť vstupenky prostredníctvom siete Ticketportal.

slovakia

left justify in out

Rieuho bude sprevádzať jeho ansámbel Johann Strauss Orchestra a ako zvyčajne, budú repertoár koncertov tvoriť skladby Johanna Straussa doplnené o niekoľko ďalších autorov ľahšej klasiky a operety. Návštevníčky a návštevníci koncertu sa môžu tešiť aj na melódie z muzikálov, opier a filmov, ktorých interpretáciu často sprevádzajú aj uznávaní medzinárodní sólisti.

 

André Rieu získal svoj titul Kráľa valčíkov už začiatkom 90. rokov, keď sa začal špecializovať na takzvanú ľahkú klasiku, a to najmä na viedenskú salónnu hudbu. Ročne jeho koncerty po celom svete navštívi viac ako 600-tisíc ľudí. Šesťdesiatšesťročný virtuóz doteraz predal vyše 40 miliónov albumov a DVD a získal 411 platinových a 171 zlatých platní. Hudobník je známy aj tým, že počas vystúpení hrá na legendárne husle Stradivari z roku 1732.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies