Kráľ Phelps je späť na tróne, aj keď má trest

NETKY.SK • 25 November 2014, 09:51 • 2 min
Kráľ Phelps je späť na tróne, aj keď má trest

NEW YORK - Michael Phelps sa tento rok vrátil do súťažných bazénov a hneď aj na trón pre najlepšieho amerického plavca roka.

slovakia

left justify in out

Hlasujúcich v ankete Plaveckej federácie USA Zlaté okuliare (USA Swimming Golden Goggle) neodradil ani polročný dištanc pre najúspešnejšieho olympionika všetkých čias za šoférovanie pod vplyvom alkoholu. Phelps nadviazal na víťazstvá z rokov 2004, 2007, 2008 a 2012, vlani bol najlepším mužom amerických bazénov jeho veľký rival Ryan Lochte.

 

Dvadsaťdeväťročný Baltimorčan si ocenenie osobne neprevzal. Urobil to za neho zástupca jeho tréningovej skupiny Keenan Robinson, ktorý potvrdil, že laureát je po októbrovej pauze späť v príprave. Osemnásťnásobný olympijský víťaz po sledovanom návrate do súťažného diania získal na panpacifickom šampionáte v austrálskom Gold Coast tri zlaté medaily, z toho jednu v individuálnej disciplíne (100 m motýlik). K nim pridal aj dve druhé miesta.

 

Titul najlepšej plavkyne USA obhájila Katie Ledecká, ktorá si odniesla hneď tri Zlaté okuliare - aj za najlepšie ženské preteky roka a za výkon krauliarskej štafety žien na 4x200 m voľný spôsob na panpacifických majstrovstvách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona