Kráľ menoval nového korunného princa

NETKY.SK • 18 Jún 2012, 21:38 • 2 min
Kráľ menoval nového korunného princa

Kráľ menoval nového korunného princa - Politika Saudskoarabský kráľ Abdalláh, ktorý má 89 rokov, dnes vymenoval svojho 76-ročného nevlastného brata Salmana bin Abd al-Azíza za korunného princa. Informovala o tom štátna televízia.

slovakia

left justify in out

img

Saudskoarabský kráľ Abdalláh, ktorý má 89 rokov, dnes vymenoval svojho 76-ročného nevlastného brata Salmana bin Abd al-Azíza za korunného princa. Informovala o tom štátna televízia. Salman je aj ministrom obrany a guvernérom hlavného mesta Rijád. Kráľovský menovací dekrét bol zverejnený deň po pohrebe korunného princa a dlhoročného ministra vnútra Nájifa bin Abd al-Azíza Ál Saúda, ktorý zomrel v sobotu. Princ Salman má povesť pragmatika a podľa analytikov je pravdepodobné, že bude pokračovať v opatrných sociálnych a ekonomických reformách. Má dobré vzťahy s vplyvným islamským duchovenstvom, liberálnymi silami a šiitmi je akceptovanejší ako princ Nájif. Mladší brat Salmana a Nájifa, princ Ahmed bin Abd al-Azíz, bol dnes menovaný novým ministrom vnútra po niekoľkých desaťročiach vo funkcii námestníka ministra. Nový korunný princ Salman si ponechá rezort obrany a bol vymenovaný aj za vicepremiéra. Zrejme tiež bude naďalej udržiavať vzťahy kráľovstva so západnými a sunnitskými moslimskými krajinami. Od smrti Abd al-Azíza ibn Saúda, zakladateľa Saudskej Arábie, krajiny s najväčšími zásobami ropy na svete, tam vládne jeho klan.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies