"Kráľ futbal" Pelé ostáva aj naďalej hospitalizovaný v nemocnici

NETKY.SK • 6 Apríl 2019, 10:50 • 2 min
"Kráľ futbal" Pelé ostáva aj naďalej hospitalizovaný v nemocnici

PARÍŽ - "Kráľ futbal" Pelé ostáva aj naďalej hospitalizovaný v jednej z parížskych nemocníc. Dôvodom je infekcia močových ciest. Do nemocnice ho priviezli v stredu a podľa pôvodných predpokladov ju mal opustiť v piatok.

slovakia

left justify in out

Ako agentúre AP povedal jeho hovorca Pepito Fornos, už 78-ročný Brazílčan ešte pobudne na nemocničnom lôžku minimálne do konca víkendu. Trojnásobný majster sveta medzitým uverejnil na sociálnej sieti príspevok pre fanúšikov. "Antibiotiká fungujú a všetky testy dopadli dobre. Cítim sa oveľa lepšie. Myslím, že už môžem znovu hrať," uviedol Pelé, ktorého museli v ostatných rokoch niekoľkokrát hospitalizovať pre problémy s obličkami a prostatou.

 

Edison Arantes do Nascimento známejší pod menom Pelé, je bývalý brazílsky futbalový reprezentant. Je mnohými považovaný za najlepšieho futbalistu všetkých čias.

 

obrazok

 

Bol považovaný za perfektného záložníka i útočníka, výborného zakončovateľa a výnimočného v driblovaní i prihrávaní. Bol obdivovaný pre svoju rýchlosť a schopnosť skórovať hlavou (i napriek relatívnej malej výške) a počas svojej kariéry vsietil vo všetkých zápasoch dohromady 1281 gólov. Od roku 1977, keď skončil s aktívnou kariérou je veľvyslancom športu.

 

Mal tiež prezývky O Rei (kráľ) a Pérola Negra (čierna perla). Bol súčasťou tímu, ktorý vyhral tri majstrovstvá sveta a prekonal mnohé futbalové rekordy. Na klubovej úrovni odohral väčšinu svojej kariéry v drese brazílskeho klubu Santos FC. Vo svojej rodnej Brazílii je považovaný za národného hrdinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies