Kráľ detských čitateľov si za rok požičal 260 kníh

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 14:58 • 2 min
Kráľ detských čitateľov si za rok požičal 260 kníh

ZVOLEN - Až 260 kníh si vlani vypožičal z Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra (KKĽŠ) vo Zvolene Jakub Markech z tamojšej ZŠ na Ulici M. Rázusa. Stal sa tak Kráľom detských čitateľov za rok 2015. Súťaž o tento titul zorganizovala zvolenská knižnica už po 15. raz.

slovakia

left justify in out

"Nejde síce o rekord vo výpožičkách, Jakubov výkon patrí ale k tým vyšším v rámci súťaže," povedala pre TASR počas dnešnej korunovácie knihovníčka Zlatica Brodnianska.

 

Ako dodala, napriek pretrvávajúcemu názoru, že súčasné deti nečítajú, alebo že čítajú málo, pracovníci knižnice skonštatovali, že niektoré deti čítajú rady a veľa, čoho dôkazom sú aj počty požičaných kníh v našej knižnici.

 

Zvolenskému Kráľovi detských čitateľov konkurovalo totiž vlani vo výpožičkách ďalších asi 3000 zaregistrovaných detských čitateľov. "Všetci majú na oddelení detskej literatúry k dispozícii okolo 12.000 titulov," podotkla Brodnianska.

 

Najpožičiavanejšou knihou bola vlani Mária Ďuríčková - Danka a Janka, potom Exuperyho Malý princ a na treťom mieste sa umiestnili Andersenove Rozprávky. Najpožičiavanejšou autorkou bola zase Gabriela Futová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies