Kráľ Abdalláh sľúbil tvrdú vojnu proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 5 Február 2015, 09:36 • 2 min
Kráľ Abdalláh sľúbil tvrdú vojnu proti Islamskému štátu

AMMÁN - Jordánsky kráľ Abdalláh II. prisľúbil viesť "tvrdú" vojnu proti džihádistickej organizácii Islamský štát (IS) po tom, čo jej militanti upálili zajatého jordánskeho pilota zaživa v klietke a zverejnili aj videozáznam tejto vraždy. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Abdalláh prerušil návštevu USA a v stredu konzultoval s vojenskými veliteľmi krajiny formu reakcie na tento čin islamistov. Jordánsko je súčasťou Američanmi vedenej aliancie, ktorá bombarduje ciele IS v Sýrii už zhruba päť mesiacov.
      

Jordánsky kráľ vo vyhlásení uviedol, že jeho krajina vedie proti militantom "vojnu princípov". Odpoveď Ammánu na brutálne zavraždenie pilota bude podľa neho "tvrdá, pretože táto teroristická organizácia nebojuje len proti nám, ale aj proti islamu a jeho hodnotám". Abdalláh ďalej prisľúbil udrieť na militantov "tvrdo v samom centre ich bášt", cituje AP.
      

Jordánski predstavitelia nepredstavili podrobnosti reakcie svojej krajiny, uviedli však, že budú úzko spolupracovať so svojimi spojencami z koalície proti IS. Vysokopostavení členovia amerického Kongresu medzitým vo Washingtone vyzvali na zvýšenú americkú vojenskú podporu Jordánsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona