Kráľ Abdalláh II. vyjadril potrebu Palestínskeho štátu v boji proti teroru a pri nastolovaní mieru

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 14:33 • 2 min
Kráľ Abdalláh II. vyjadril potrebu Palestínskeho štátu v boji proti teroru a pri nastolovaní mieru

AMMÁN - Arabi sa musia zjednotiť proti regionálnemu radikalizmu a terorizmu.

slovakia

left justify in out

Jordánsky kráľ Abdalláh II. to dnes povedal v úvodnom prejave pri príležitosti otvorenia výročného summitu Ligy arabských štátov (LAŠ) v metropole Ammán.

 

"Terorizmus ohrozuje Arabov a moslimov viac než iných ľudí. Obete terorizmu sú najmä moslimovia," uviedol Abdalláh II., ktorý vo svojom hlavnom meste hostí 21 arabských lídrov. Zdôraznil, že arabské krajiny musia svoje úsilie v boji s nebezpečenstvom zjednotiť s ostatnými krajinami vo svete.

 

Agentúra AP napísala, že podľa očakávaní by mala byť hlavným posolstvom summitu lídrov LAŠ výzva na vytvorenie palestínskeho štátu. Rovnako aj Abdalláh II. vo svojom prejave upozornil, že bez vytvorenia palestínskeho štátu popri Izraelu sa nikdy nedosiahne regionálny mier a stabilita.

 

Požiadavka Palestínčanov na vlastnú štátnu príslušnosť ostáva podľa Abdalláha II. hlavným problémom Blízkeho východu. Jordánsko, kde žije veľká menšina Palestínčanov, je zároveň správcom hlavnej moslimskej svätyne v Jeruzaleme, miesta pre židov známeho ako Chrámová hora.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies