Krakov získal ocenenie ako najlepšie turistické mesto: Predbehol Benátky aj Barcelonu!

NETKY.SK • 16 Január 2014, 06:48 • 2 min
Krakov získal ocenenie ako najlepšie turistické mesto: Predbehol Benátky aj Barcelonu!

VARŠAVA - Juhopoľské mesto Krakov získalo prvé miesto v medzinárodnej súťaži turistického ruchu, ktorú organizoval holandský portál Zoover.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak najlepšou cestovateľskou destináciou pred Sevillou, Benátkami, Rímom a Barcelonou, informovala dnes tlačová agentúra PAP.

Ocenenie s názvom Zoover Award 2014 odovzdali na veľtrhu cestovného ruchu v holandskom Utrechte zástupcom poľskej ambasády so sídlom v Haagu a poľského turistického informačného centra so sídlom v Amsterdame.

Katarzyna Fiedorowiczová-Razmusová z krakovského magistrátu uviedla, že kritériá súťaže zahŕňali kultúrny a nočný život zúčastnených miest, ubytovacie možnosti, ako aj ich celkovú atmosféru a obľúbenosť. Krakov dostal vysoké hodnotenie najmä v kategórii ubytovacie možnosti a kultúrny život, píše PAP.

Andrzej Pawluszek, vedúci poľského turistického informačného centra v Amsterdame, potvrdil, že Krakov je pre holandských turistov príťažlivým cieľom. Piotr Perczynski z poľského veľvyslanectva v Haagu označil ocenenie za "fantastickú správu pre Krakov a celý národ", pričom dodal, že ide o veľkú česť pre mesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies