Krako a jeho navádzač vybojovali striebornú medailu v slalome v kategórii zrakovo znevýhodnených

NETKY.SK • 17 Marec 2018, 07:32 • 2 min
Krako a jeho navádzač vybojovali striebornú medailu v slalome v kategórii zrakovo znevýhodnených

PJONGČANG - Slovenský reprezentant Jakub Krako a jeho navádzač Branislav Brozman vybojovali striebornú medailu v slalome v kategórii zrakovo znevýhodnených na XII. zimných paralympijských hrách v kórejskom Pjongčangu.

slovakia

left justify in out

Krako zaútočil na striebro z bronzového stupienka po prvom kole, za víťazným Talianom Giacomom Bertagnollim (navádzač Fabrizio Casal) zaostal o 1,42 s. Krako vybojoval desiatu medailu pre Slovensko na ZPH 2018, aktuálna slovenská bilancia je 6 zlatých - 3 strieborné - 1 bronzová. Všetky pochádzajú zo zjazdového lyžovania.

Ďalší Slováci sa už na stupne víťazov v slalome nedostali. Úplne nevidiaci Marek Kubačka s navádzačkou Máriou Zaťovičovou obsadili siedme miesto. Smolu mal Miroslav Haraus (nav. Maroš Hudík), ktorý bol z líderskej pozície po prvom kole diskvalifikovaný. V kategórii stojacich slalomárov Martin France skončil jedenásty. Oproti prvému kolu sa zlepšil o dve priečky.

Slalom žien je na programe v nedeľu 18. marca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona