Krajský súd vymeral Mariánovi Magátovi trojročný podmienečný trest

NETKY.SK • 24 August 2017, 14:19 • 2 min
Krajský súd vymeral Mariánovi Magátovi trojročný podmienečný trest

ŽILINA - Krajský súd v Žiline dnes zamietol odvolanie Mariána Magáta a za zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami mu vymeral trojročný podmienečný trest odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

"Výkon trestu bol podmienečne odložený na skúšobnú dobu tri roky za súčasného uloženia probačného dohľadu. Zároveň mu bola uložená povinnosť podrobiť sa programu sociálneho výcviku alebo inému výchovnému programu," informovala hovorkyňa súdu Anna Dudová Záborská.

 

Zároveň doplnila, že nebol dôvod na uloženie dlhšej skúšobnej doby, ako navrhoval prokurátor. "Krajský súd v Žiline považoval druh a výmeru trestu odňatia slobody uloženého okresným súdom za dostatočný, pretože obžalovaný v minulosti nebol nikdy súdom trestaný," vysvetlil.

 

Magát si mal bez povolenia zadovážiť a prechovávať krátku opakovaciu ručnú palnú zbraň aj napriek tomu, že nie je držiteľom zbrojného preukazu. Okresný súd v Čadci ho uznal za vinného na začiatku februára tohto roka. Rozsudok bol neprávoplatný, keďže sa odvolal.

 

Zakladateľ hnutia Vzdor Kysuce prednedávnom potvrdil záujem uchádzať sa o post predsedu Žilinského samosprávneho kraja. Podľa zákona však ako právoplatne odsúdený nesmie kandidovať.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies