Krajský súd pozastavil výkon rozhodnutia motocyklovej federácie v kauze Myjava

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 11:00 • 2 min
Krajský súd pozastavil výkon rozhodnutia motocyklovej federácie v kauze Myjava

TRENČÍN - Krajský súd v Trenčíne potvrdil v kauze "Myjava" právoplatnosť predbežného opatrenia na pozastavenie výkonu rozhodnutia Slovenskej motocyklovej federácie. Výsledky pretekov v Myjave tak až do rozhodnutia súdu nemôžu byť započítané do konečného vyhodnotenia Medzinárodných majstrovstiev SR mládeže. Kontroverzným rozhodnutím SMF by došlo k zmene legitímneho celkového poradia v ročníku 2012 pre triedu MX85.

slovakia

left justify in out

Krajský súd v Trenčíne svojim uznesením potvrdil platnosť predbežného opatrenia, vydaného Okresným súdom v Považskej Bystrici na pozastavenie výkonu sporného rozhodnutia Riadiacej rady Slovenskej motocyklovej federácie, ktorým sa zmenili celkové výsledky Medzinárodných majstrovstiev SR mládeže v triede MX85.

Krajský súd sa celou vecou zaoberal na základe odvolania zo strany SMF voči rozhodnutiu Okresného súdu v Považskej Bystrici. Uznesenie Krajského súdu v Trenčíne vnieslo do celej kauzy nový impulz, nakoľko voči tomuto rozhodnutiu už nie je možné odvolať sa a celá kauza bude riešená priamo na súdnom pojednávaní. Termín pojednávania stanovil Okresný súd v Považskej Bystrici na 11. júla 2013. Rozhodnutie Riadiacej rady SMF v kauze „Myjava“ je teda až do konečného verdiktu súdu neplatné

Podľa vyjadrenia manažéra dotknutého tímu MX Slovakia, Petra Koleka je potvrdenie platnosti predbežného opatrenia „dobrou správou nie len pre motokros, ale pre celú motocyklovú verejnosť na Slovensku“. Práve Peter Kolek upozornil širokú motocyklovú verejnosť na netransparentné konanie najvyšších predstaviteľov a riadiacich orgánov SMF prostredníctvom otvoreného listu prezidentovi SMF, v ktorom žiadal vysvetlenie postupu Riadiacej rady.

Ako vznikla kauza „Myjava“

Športová komisia pre motokros vydala v sezóne 2012 kalendár pre MMSR mládeže v nasledovnom rozsahu: Skýcov, Gbelce, Ješkova Ves, Spišské Vlachy, Široké a Žaškov. Mladí jazdci sa tak pripravovali na 6 závodov v sezóne 2012. Prvého mája 2012 sa v Myjave uskutočnili preteky seniorských Medzinárodných majstrovstiev SR, do ktorých organizátor zaradil aj preteky triedy MX85. V tomto termíne však podstatná časť najlepších jazdcov triedy MX85 reprezentovala Slovensko na podujatí Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky v Novej Pake.

Po poslednom oficiálnom závode v Žaškove 16. septembra 2012 sa stal celkovým víťazom v triede MX85 Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia pred Denisom Polášom z tímu Racing 99. O mesiac neskôr zasadla Riadiaca rada SMF a svojím uznesením zmenila záverečné výsledky Medzinárodných majstrovstiev SR mládeže v prospech Denisa Poláša, ktorému tak k celkovému prvenstvu pomohli práve body získané v Myjave, kde neštartovali jeho najväčší súperi.

Kauza „Myjava“ a Fair Play

Svojím kontroverzným rozhodnutím SMF upozornila na fakt, že v slovenskom športe, a to dokonca aj mládežníckom, neplatia vždy zásady Fair Play a rovnocenných podmienok pre všetkých pretekárov. Krajský súd v Trenčíne potvrdil pozastavenie výkonu uznesenia SMF, takže oficiálne výsledky po 6 závodoch v ročníku 2012 sú aj naďalej v platnosti. Zúčastnené strany aktuálne čakajú na júlové pojednávanie. Peter Kolek: „Stále je tu reálna šanca, že sa nám podarí do motocyklového  športu vrátiť spravodlivosť, slušnosť a princípy Fair Play. Na súdnom pojednávaní som pripravený  zabojovať za čisté a férové podmienky pre všetkých motocyklových pretekárov. Už dva krát sa na našu stranu priklonili aj slovenské súdy a som úprimne presvedčený,   že kauzu Myjava dotiahneme do víťazného konca.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona