Krajskí poslanci rozdelia navýšené dotácie z vlastných príjmov

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 15:44 • 2 min
Krajskí poslanci rozdelia navýšené dotácie z vlastných príjmov

PREŠOV - Rozdelenie dotácií z vlastných príjmov krajskej samosprávy vo výške 464-tisíc eur na šport a kultúru čaká poslancov Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na ich v poradí 26. zasadnutí v pondelok 19. júna.

slovakia

left justify in out

Zo 482 doručených žiadostí bolo do procesu posudzovania postúpených 469, poslanci rozpísali dotácie pre 323 žiadateľov. O ich podpore rozhodnú hlasovaním. Do oblasti kultúry pritom má ísť celkom 288 550 eur a do športu 175 450 eur. S týmto bodom súvisí aj v poradí štvrtá tohtoročná zmena rozpočtu, ktorá nemení jeho výšku, ale účelovo presúva financie vo výške 134-tisíc eur práve na dofinancovanie objemu dotácií, na ktoré poslanci pôvodne vyčlenili 330-tisíc eur.

Poslanci majú na programe zasadnutia aj návrh zmien a doplnkov územného plánu kraja, zaoberať sa budú tiež vyradením školského internátu pri Strednej odbornej školy na Mierovej ulici v Humennom zo siete školských zariadení. Rokovať budú aj o majetkových prevodoch a návrhu na preloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na vypracovanie projektovej dokumentácie na výstavbu cesty na slovensko–ukrajinskej hranici.

 

O nenávratný príspevok na investície a modernizáciu chce požiadať aj 11 škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja, poslanci budú predloženie týchto žiadostí odsúhlasovať. Súčasťou rokovania budú aj informatívne správy o plnení uznesení zastupiteľstva, o činnosti Centra rozvoja turizmu PSK pre oblasť Vysokých Tatier za rok 2016 a o personálnych zmenách v spoločnosti Svet zdravia.


Zasadnutie Zastupiteľstva PSK sa uskutoční v malej zasadačke Okresného úradu na Námestí mieru 3 v Prešove. Celkovo poslancov čaká 20 rokovacích bodov, začiatok zasadnutia je stanovený na 10.30 hod.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies