Krajskí policajti majú nového šéfa, chce lepšie objasňovanie krádeží

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 15:37 • 2 min
Krajskí policajti majú nového šéfa, chce lepšie objasňovanie krádeží

Krajskí policajti majú nového šéfa, chce lepšie objasňovanie krádeží

slovakia

left justify in out

img

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v B. Bystrici má po deviatich mesiacoch opäť nového riaditeľa. Do funkcie bol v týchto dňoch vymenovaný Miroslav Bitala (1962). Predchádzajúci šéf Boris Beňa totiž postúpil na vyššie miesto, keď sa stal generálnym riaditeľom Inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR.
      Bitala pracuje v radoch polície od roku 1985. Od roku 2002 až do teraz bol riaditeľom Okresného riaditeľstva PZ v Rimavskej Sobote.
      Na dnešnej tlačovej konferencii predstavil novinárom svojich 5P, ktorými chce zlepšovať prácu polície. "Budem dbať najmä na profesionálny prístup policajtov k svojej práci a tiež na dodržiavanie zákonov z ich strany," uviedol. "Zároveň však nebudem tolerovať porušovanie zákona občanmi," podotkol. Policajt by tiež podľa neho mal brať svoju prácu ako poslanie. Veľkú váhu bude klásť aj na súdržnosť policajného kolektívu a na pracovnú disciplínu.
      Ako ďalej uviedol, personálny audit, ktorý dal urobiť jeho predchodca, priniesol niektoré zmeny na riadiacich postoch. Z ôsmich riaditeľov okresných riaditeľstiev PZ v kraji ostali len dvaja. "Zredukovali sa určité funkcie aj na krajskom riaditeľstve," pripomenul.
      Keďže kraj má veľký nárast krádeží a lúpeží, jeho prioritou bude objasňovanie práve týchto trestných činov. Sústrediť sa chce tiež na elimináciu organizovaného zločinu.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona