Krajské nemocnice v Žilinskom kraji výpovede sestier neohrozia

NETKY.SK • 27 Január 2016, 13:14 • 2 min
Krajské nemocnice v Žilinskom kraji výpovede sestier neohrozia

ŽILINA - Zdravotná starostlivosť v nemocniciach Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) nie je v súvislosti s výpoveďami sestier ohrozená.

slovakia

left justify in out

"Sme pripravení prijať opatrenia tak, aby ostala zdravotná starostlivosť zachovaná v plnej miere. Podmienky budú zabezpečené minimálne na takej úrovni ako doteraz. Rovnako sme pripravení pomôcť i v prípade ohrozenia zdravotnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline. Lôžka pre pacientov poskytnú krajské nemocnice v Čadci a Dolnom Kubíne,“ povedal predseda kraja Juraj Blanár.


Žilinský samosprávny kraj spravuje štyri nemocnice. V nemocnici v Dolnom Kubíne dalo výpovede 15 sester, v Trstenej šesť a v Čadci jedna. V liptovskomikulášskej nemocnici výpovede sestier neevidujú. "Situáciu vyhodnocujeme s riaditeľmi príslušných nemocníc a pacientov môžeme ubezpečiť, že nedôjde k ohrozeniu poskytovania zdravotnej starostlivosti. Vo všetkých našich nemocniciach sa mzdy sestier spoločne zvýšili mesačne takmer o 416-tisíc eur, čo je priemerný nárast mzdy približne o 127 eur,“ dodal Blanár.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies