Krajské nemocnice hospodárili v prvých mesiacoch tohto roka so ziskom

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 18:36 • 2 min
Krajské nemocnice hospodárili v prvých mesiacoch tohto roka so ziskom

NITRA – Krajským nemocniciam v Topoľčanoch a v Leviciach sa počas prvých mesiacov tohto roka darilo hospodáriť s prebytkom. Obe zdravotnícke zariadenia spravovala nezisková organizácia Nemocnice s poliklinikami (NsP), ktorú na tento účel zriadil Nitriansky samosprávny kraj (NSK).

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnenej správy vykázala NsP k 31. máju 2017 predbežný zisk vo výške takmer 900.000 eur. Ako upozornila riaditeľka NsP Marta Eckhardtová, Nemocnica v Topoľčanoch prestala od 1. apríla tohto roku poskytovať zdravotnú starostlivosť pod hlavičkou neziskovej organizácie NsP a začala pôsobiť ako Svet zdravia Nemocnica Topoľčany, a.s.

 

„Na prenájme na 20 rokov sa dohodla s NSK. Od tohto dátumu NsP prevádzkuje len jedno zdravotnícke zariadenie, a to nemocnicu Levice,“ pripomenula Eckhardtová. Podľa správy NsP predstavovali ku koncu mája náklady na obe zdravotnícke zariadenia sumu vyše 9,7 milióna eur. Celkové výnosy nemocníc dosiahli k tomuto dátumu hodnotu takmer 10,6 milióna eur.

 

„Kladný hospodársky výsledok za obe zariadenia je v celkovej výške 898.532,53 eur. Nemocnica v Topoľčanoch sa na ňom do 31. 3. podieľala sumou 643.450,03 eur a levická nemocnica do 31. 5. čiastkou 255.082,50,“ uviedla Eckhardtová. Ako doplnila, k dosiahnutiu kladného hospodárskeho výsledku došlo iba vďaka neustálemu prehodnocovaniu jednotlivých druhov nákladov a ich čo najhospodárnejšiemu vynakladaniu.

 

„Tomu vedenie nemocnice venuje maximálne úsilie a rovnako aj hľadaniu nových možností zvyšovania výnosov, spolu s neustálymi rokovaniami s jednotlivými zdravotnými poisťovňami,“ dodala Eckhardtová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies