Krajská rada KDH v Banskej Bystrici schválila koaličnú zmluvu so Smerom

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 10:31 • 2 min
Krajská rada KDH v Banskej Bystrici schválila koaličnú zmluvu so Smerom

BRATISLAVA – Banskobystrická krajská rada KDH schválila koaličnú zmluvu so stranou Smer-SD pred jesennými regionálnymi voľbami.

slovakia

left justify in out

Koaličná zmluva obsahuje dohodu, že spoločným kandidátom na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja bude súčasný predseda kraja Vladimír Maňka a obe strany zostavia spoločnú kandidačnú listinu na poslancov krajského zastupiteľstva. Koaličnú zmluvu by mali strany podpísať do leta.

Vo voľbách predsedu kraja KDH už tradične podporuje kandidátov Smeru-SD – pred štyrmi rokmi podporilo Maňku, pred ôsmimi Milana Murgaša. Do volieb poslancov Zastupiteľstva BBSK pred štyrmi rokmi išlo KDH v koalícii s SDKÚ-DS. Do 49-členného zastupiteľstva boli vtedy zvolení dvaja nominanti KDH, o troch menej, ako malo v zastupiteľstve dovtedy. 

Spojenie Smeru-SD a KDH v Banskobystrickom kraji nie je prvým. Kresťanskí demokrati idú spoločne do regionálnych volieb so Smerom-SD aj v Nitrianskom kraji, kde už koaličnú zmluvu obe strany podpísali. V Bratislave KDH vstúpilo do širokej pravicovej koalície siedmich strán, ktorých kandidátom na predsedu kraja je Pavol Frešo (SDKÚ-DS). 

Kresťanskí demokrati mali odporúčanie pre krajské štruktúry, aby išli v koalíciách Ľudovej platformy, teda s SDKÚ-DS a Mostom-Híd tam, kde je to možné. Na základe stanov je to v KDH rozhodnutie jednotlivých krajských organizácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona