Krajšia behom noci

NETKY.SK • 27 November 2013, 14:58 • 2 min
Krajšia behom noci

BRATISLAVA – Existujú niekoľko jednoduchých rád ako sa starať o svoje telo aj počas noci. Tu je niekoľko z nich.

slovakia

left justify in out

Naša pleť a telo všeobecne odpočívajú najmä v noci počas spánku. To však neznamená, že lenivejú, naopak, všetky zmysly sú intenzívne nastavené na príjem všetkých pozitívnych faktorov, ktoré môžu pomôcť počas noci ku krajšiemu vzhľadu.

Nočnú starostlivosť však väčšinou podceňujeme. Chránime pleť cez deň, krémami s UV faktormi, zlepšujeme opticky svoj vzhľad, ale keď sa na noc pleť a telo dočká nejakého dôkladného očistenia, maximálne ošetrenia pleťovým či telovým mliekom, je to maximum.

A to je škoda. Skúste to zmeniť a uvidíte, že pri troške trpezlivosti sa dostavia výsledky. V noci organizmus regeneruje a účinné látky sa lepšie vstrebávajú.

Pre krásne nohy

Začnime u nôh. Celý deň nás nosia a v noci zaslúžene odpočívajú. No pre ich krásny vzhľad môžete urobiť oveľa viac. Ak vás trápi stvrdnutá koža na pätách a nepekná suchá koža na nohách, nie je nič jednoduchšie, než si nepríjemné procedúry s krémami nechať na noc.

Použite špeciálny hydratačný zmäkčujúci krém na päty. Niektoré z týchto krémov stačí iba naniesť a hurá do postele, pričom sa nemusíte obťažovať igelitovými zábalmi a hrubými ponožkami pre zosilnenie účinku. Na zbytok nôh naneste nejaký regeneračný telový prípravok, najlepšie hydratačný. Ráno sa prebudíte s viditeľne hladšími nohami.

Boj s celulitídou

Na celé telo môžete použiť prípravok, ktorý je označovaný ako intenzívna nočná starostlivosť proti celulitíde alebo zabraňuje ukladaniu tukov. Tu je treba byť trpezlivá a vytrvať celý čas, ktorý doporučuje výrobca. Pokožka bude vyhladená a zlepší sa vzhľad celulitídy. A neuškodí to ani na celé telo. Pevnejšia a pružnejšia pokožka poteší a stojí to len veľmi málo námahy – každý večer pred spaním naniesť trošku krému či mlieka na celé telo.

Krásnejšia tvár

Nočné intenzívne výživné krémy v noci pôsobia samozrejme najlepšie, pre tento účel sú vyrábané. Ak budete od určitého veku, uvádza sa 25 či 30 rokov, používať pravidelnú nočnú starostlivosť o vašu pleť, výrazne si tak oddialite tvorbu vrások.

Pre krásnejšie vlasy

Ak viete, že si budete vlasy umývať až ráno, skúste nočnú masku. Keď máte suché vlasy či rozštiepené končeky, použite špeciálnu masku alebo jednoducho trošku babmuckého masla. Naneste ich do vlasov, zabaľte do vyhriateho uteráku a nechajte dvadsať minút pôsobiť. Ak zaspíte, nič sa nestane. Ráno potom vlasy starostlivo umyte šampónom.

Jemné ruky

Aj ruky môžu v noci regenerovať a ráno sa zobudiť krajšie. Recept je jednoduchý. Proste si ich na noc namažte kvalitným krémom. Nemusí byť nijak drahý, na trhu je množstvo osvedčených značiek, ktoré tu majú svoje miesto už roky. Ak chcete byť starostlivá, postarajte sa aj o nechty. Do okolia nechtov vmasírujte špeciálny výživný olejček, ruky nakrémujte a choďte spať.

A pretože krása vychádza hlavne z vnútra, postarajte sa o kvalitný spánok. Bez neho by totiž žiadna procedúra, maska ani ďalšie skrášľovanie neboli vôbec účinné. Naopak, nekvalitný spánok dokáže celú snahu úplne pokaziť. Dajte si voňavý čaj, upokojte sa, prečítajte si obľúbenú knihu, vyvetrajte si spálňu a hlavne – nenechajte sa rušiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies