Krajniak: Sulík a Matovič sú ako malí chlapci na pieskovisku

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 12:19 • 2 min
Krajniak: Sulík a Matovič sú ako malí chlapci na pieskovisku

BRATISLAVA – Poslancovi NR SR z hnutia Sme rodina Milanovi Krajniakovi pripomínajú predsedovia SaS a OĽaNO Richard Sulík a Igor Matovič vytvorením Opozičnej rady dvoch malých chlapcov na pieskovisku, ktorí si chcú vykolíkovať svoj vlastný kúsoček, na ktorom sa budú hrať len oni dvaja.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Krajniak dnes pre agentúru SITA, je to smiešne. „Ak nevedia získať spojencov ani v opozícii, ako chcú presvedčiť voličov, že majú nato nahradiť túto vládu? Takýmto spôsobom budú mať maximálne nato, že môžu Robertovi Ficovi ocikávať členky,“ vyhlásil Kraniak s tým, že bude to síce nepríjemné, ale nič sa tým na Slovensku nezmení.

 

Strana Sloboda a Solidarita a hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti podpísali opozičnú dohodu, na základe ktorej vznikla Opozičná rada. Cieľom podpisu zmluvy je prehĺbenie opozičnej spolupráce. Ostatné opozičné strany, teda hnutie Sme rodina a Ľudovú stranu Naše Slovensko k dohode neprizvali. Do budúcna však Sme rodina nevylučujú. Tieto dva kluby disponujú v NR SR 40 mandátmi. Dohoda SaS a OĽaNO s pristúpením ďalších strán vyslovene neráta. Môže byť však novelizovaná. „Dohoda o Opozičnej rade nie je alternatívou tieňovej vlády. Je to predpoklad pre ďalšiu spoluprácu, ktorá môže vyústiť do vytvorenia tieňovej vlády,“ povedal na tlačovej besede predseda SaS Richard Sulík s tým, že oba kluby sú pripravené spolupracovať aj s ďalšími poslancami v opozícii a prípadne tú spoluprácu formalizovať. Podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča iniciátorom myšlienky vytvorenia tieňovej vlády bolo jeho hnutie. SaS zas prišla s návrhom na vytvorenie Opozičnej rady, na nej sa zatiaľ dohodli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies