Krajniak: Slovensko malo doteraz prezidentov, ktorí boli ľuďom vzdialení

NETKY.SK • 21 Júl 2018, 11:25 • 2 min
Krajniak: Slovensko malo doteraz prezidentov, ktorí boli ľuďom vzdialení

BRATISLAVA – Slovensko malo podľa podpredsedu hnutia Sme rodina Milana Krajniaka doteraz prezidentov, ktorí boli ľuďom vzdialení. Ako povedal Krajniak dnes pre agentúru SITA, na každom z prezidentov by vedel nájsť, čo urobili dobré.

slovakia

left justify in out

„Ale doteraz sme mali prezidentov, ktorí sa snažili reprezentovať. My nemáme v ústave hlavu reprezentatívnej moci, ale výkonnej. Má vykonávať kompetencie bez zvyšku na pomoc ľuďom, ktorí ho zvolili,“ povedal Krajniak, ktorý chce v budúcoročných voľbách kandidovať za prezidenta.

Michal Kováč podľa Krajniaka ustál ľudsky a politicky situáciu, ktorú by mu nikto nezávidel. „Keď niekomu unesú dieťa a pritom ho zbijú, to neprajem ani svojmu najhoršiemu nepriateľovi. Preto si Kováča vážim a rešpektujem,“ uviedol Krajniak. Rudolf Schuster bol podľa neho žoviálny typ, ktorý dokázal nadväzovať vzťahy s prezidentskými kolegami v zahraničí. „To môže pomôcť občanom, keď sa stane nejaký problém a náš prezident ľudsky svojho kolegu poprosí o pomoc,“ myslí si Krajniak. Ivana Gašparoviča berie tak, že nepomohol a neuškodil. „Zastával post prezidenta. To je asi tak všetko,“ konštatoval.

U Andreja Kisku podpredseda Sme rodina oceňuje, že sa snažil pomôcť v USA mladým technologickým spoločnostiam, ktoré na Slovensku rastú, aby sa tam mohli presadiť. Kiska má však podľa neho jeden problém. „Tým, že nemal vôbec prehľad o politike, tak mu tri roky trvalo, kým sa v nej zorientoval a kým zistil, že mnohí ľudia ho klamú a využívajú. Reálnym prezidentom začal byť po troch rokoch. To je škoda. Stratil tri roky času,“ vyhlásil Krajniak, podľa ktorého je škoda, že sa Kiska nevenoval praktickým veciam, ktoré ľuďom môžu reálne pomôcť. „V poslednej správe o stave republiky, ktorú predniesol v júni, celý čas sa venoval veľkej politike, ale milión ľudí má exekúcie. Je to pre nich zásadný problém. Tomu sa nevenoval,“ dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies