Krajniak opúšťa Lipšicovo hnutie NOVA, dôvodom sú rozdielne názory

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 14:56 • 2 min
Krajniak opúšťa Lipšicovo hnutie NOVA, dôvodom sú rozdielne názory

BRATISLAVA - Predseda konzervatívnej frakcie hnutia NOVA Milan Krajniak odišiel zo strany Daniela Lipšica.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je rozdielnosť názorov na to, ako robiť politiku. Tie Krajniakove sa čoraz viac odlišujú od názorov väčšiny ľudí vo vedení NOVA. Informoval o tom dnes Krajniak na svojom blogu.
     

"Dnešným dňom som ukončil svoje členstvo v hnutí NOVA, ktoré som pomáhal zakladať a budovať. Po viac ako 20 rokoch, keď som Daniela Lipšica podporoval ako člen ODM, ako člen KDH a ako člen NOVA, nebudeme spolu v jednom politickom subjekte," píše Krajniak na blogu.
     

Zdôrazňuje, že sa s Lipšicom nerozišiel preto, že by sa pohádali, naďalej ho považuje za svojho priateľa. "Faktom ale je, že moje názory na to, ako robiť politiku, sa od väčšiny ľudí vo vedení NOVA začali postupne čoraz viac odlišovať," vysvetľuje Krajniak.

     

Hnutie NOVA podľa vlastných slov spočiatku chápal ako široké politické hnutie napravo od stredu, v ktorom bude priestor pre konzervatívne aj liberálne názory, pre radikálnejšie aj umiernenejšie predstavy o robení politiky. Veril, že pravica musí byť schopná ustáť vo vnútri rozdielne názory. Priznáva, že sa zmýlil.
     

Krajniak je presvedčený, že zmyslom politiky je viesť spor o hodnoty, riešenia a o nápady, ktoré môžu pomôcť Slovensku a Európe. Vo vedení NOVA podľa neho prevládol názor, že jeho ideologické alebo radikálnejšie formulované postoje vyjadrované verejne škodia hnutiu. "Lebo odplašujú umiernených voličov - napríklad voličov SDKÚ, o ktorých by sme sa mali usilovať," dodal Krajniak.
     

V NOVA podľa neho prevládol názor, že treba nájsť akýsi zlatý stred našich ideologických postojov a ten by mali všetci rešpektovať. Krajniak má iný názor. Okrem iného je presvedčený, že politik má hovoriť, čo si myslí a robiť, čo považuje za správne. Tiež si myslí, že Slovensko potrebuje ideologickú politiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies