Krajniak: „Nízkopríjmovým domácnostiam nad hmotnou núdzou chceme pomôcť tiež."

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 10:42 • 2 min
Krajniak: „Nízkopríjmovým domácnostiam nad hmotnou núdzou chceme pomôcť tiež."

BRATISLAVA – Štát pre aktuálne zdražovanie najmä v súvislosti s energiami pripravuje jednorazovú pomoc pre nízkopríjmové domácnosti, ktoré nespadajú do kategórie "v hmotnej núdzi".

slovakia

left justify in out

Povedal to minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak  pred stredajším rokovaním vlády. Podľa jeho predstavy by mohlo ísť o formu daňového bonusu, ktorý by sa zamestnancovi odpisoval každý mesiac, takže by mal v konečnom dôsledku vyšší príjem.

 

img

 

„Problém spočíva v tom, že sú ľudia s nižšími príjmami, ktorí však nie sú v hmotnej núdzi, to znamená, že minimálne jeden rodič pracuje," vysvetlil minister s tým, že pre nich by štát chcel vytvoriť v spolupráci s Ministerstvom financií (MF) SR špeciálny príspevok, ktorý by jednorazovo vykryl ich problémy súvisiace s drahšími energiami.

 

O výške jednorazového príspevku sa podľa Krajniakových slov ešte rokuje. „Ja si to predstavujem tak, že by to mohla byť jednorazová dávka, ktorú by si mohli odpísať z daní, to znamená, že akýsi daňový bonus. Ten by mohol už v priebehu roka zamestnávateľ akoby odpisovať tomu pracujúcemu človeku z jeho mesačnej výplaty v tom zmysle, že by mal každý mesiac vyšší príjem," špecifikoval minister.

 

S finančnou správou by to potom bolo podľa Krajniakovej predstavy zúčtované neskôr.

Krajniak si myslí, že by to pomohlo niekoľko stovkám tisíc ľudí. „Presné číslo budeme vedieť až po tom, keď budem mať dohodu s MF," uzavrel minister.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona