AKTUALIZÁCIA: Krajniak končí na poste ministra! O svojej demisii už informoval aj prezidentský palác

NETKY.SK • 15 Marec 2021, 17:21 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Krajniak končí na poste ministra! O svojej demisii už informoval aj prezidentský palác

Po minulotýždňovom odstúpení Mareka Krajčího, končí vo vláde Igora Matoviča ďalší minister. Tentoraz je to z radov hnutia Sme rodina.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA

"Všetky tri koaličné strany sa s nami po tlačovkách rozprávali, že nechcú predčasné voľby....a Sme rodina nemá náhodou odstúpiť? Nesedím síce vo vláde, ale prečo by sme aj my nemali odstúpiť," robil si už srandu Boris Kollár z aktuálnej atmosféry v súčasnej vláde. 

 

 

"My sme nemali žiadne personálne požiadavky....Ani my nechceme predčasné voľby, ale robíme všetko pre to, aby sa uskutočnili! Nalejme si čistého vína," zdôraznil predseda NRSR.

 

Čo hnutie vo vláde požadovalo? 

Sme rodina požadovalo dofinancovanie gastra a cestovného ruchu. Tie trpia podľa vyjadrenia Kollára najviac. "Peniaze tam boli do konca októbra, ale tá druhá vlna prišla oveľa silnejšia ako prvá." Ďalej požadovali odklad splátok pre ľudí, tak ako to bolo v prvej vlne pandémie, "pretože teraz majú najhlbšie do vrecka". Rovnako tak sa požadovalo aj zrušenie prípadnej exekúcie. 

 

Hnutiu Sme rodina je preto v tejto chvíli jedno, kto bude sedieť na akom poste, ale prvoradá je pomoc občanom Slovenskej republiky. 

 

Kollár vysvetlil, že sa nič nezmení 

"Čo sa tým zmení, že odstúpia Matovič, alebo Sulík? Veď oni sa vrátia sem. Sú predsedovia politických strán a ten konflikt, ten cirkus sa presunie z vlády sem do parlamentu....Tak isto budú chodiť na koaličné rady. Ten konflikt medzi sebou si presunú aj na koaličnú radu," ozrejmil predseda NRSR a hnutia Sme rodina. 

 

img

 

Krajniak svoju demisiu prečítal priamo na tlačovke

"Vážená Pani prezidentka, podľa Ústavy SR čl. 116 ods. 2 podávam demisu na post ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, do ktorej Ste ma menovali dňa 21. marca 2020. Vzdávam sa postu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, a prosím o uvoľnenie z funkcie v čo najkratšom možnom termíne. V tejto súvislosti Vám chcem poďakovať za dôveru, ktorú Ste mojím menovaním vyjadrili voči mojej osobe."

 

img

 

"Svoju demisiu chápem ako krok k čo najskoršiemu ukončeniu koaličnej krízy. Myslím si, že každá koaličná strana by mala urobiť isté politické gesto a ukázať, že je ochotná sa niečoho aj vzdať. Ako šéf ministerského klubu Sme rodina svoju demisiu za takéto politické gesto považujem. S úctou Milan Krajniak." 

 

Na záver, teraz už bývalý minister, ešte podotkol, že fungovanie ministerstva je zabezpečené a prezidentka SR Zuzana Čaputová poverí niekoho riadením tohto rezortu.

 

Pôvodný článok

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) sa rozhodol podať demisiu. Oznámil to na dnešnom tlačovom brífingu hnutia.

 

Predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár dodal, že o tomto rozhodnutí informovali aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Reagoval tak na tlačové konferencie vládnych strán Za ľudí a Sloboda a Solidarita (SaS). Podľa neho totiž "cirkus v koalícii pokračuje".

 

REPORTÁŽ Ak Igor Matovič neodstúpi z funkcie premiéra, strana Za ľudí končí v koalícii!

 

REPORTÁŽ: Sulík sa vzdá funkcie ministra, ak odíde aj Igor Matovič!

 

"Chceme určite pokračovať vo vláde. Je tu možnosť aj trojkoalície, ale to by sme sa nezhodli ani na otvorení koaličnej rady," uviedol Kollár. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies