Krajniak: Ak sa bude EÚ centralizovať, SR by z nej mala vystúpiť

NETKY.SK • 2 August 2016, 12:16 • 2 min
Krajniak: Ak sa bude EÚ centralizovať, SR by z nej mala vystúpiť

BRATISLAVA – Ak by reakciou na vystúpenie Veľkej Británie z EÚ bola snaha o centralizáciu, bude to podľa podpredsedu hnutia Sme rodina Milana Krajniaka na vystúpenie Slovenska z únie.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes v rozhovore pre agentúru SITA, zatiaľ sme neprekročili bod, aby bolo vystúpenie Slovenska z EÚ nevyhnutné. „Ak však príde snaha o centralizáciu, v takom prípade už SR nebude môcť ovplyvniť takmer nič, pretože nás vo všetkom ako malú krajinu prehlasujú,“ povedal s tým, že vtedy by Slovensko malo úniu opustiť.

 

V životnom záujme Slovenska sú podľa Krajniaka štyri slobody. Voľný pohyb osôb, kapitálu, firiem a služieb po Európe. „Ak si Británia dokáže vybojovať uchovanie týchto štyroch slobôd pre vlastných občanov, potom nevidím dôvod, prečo by sme mali nechať o sebe rozhodovať iných, keď si myslíme, že vieme o sebe lepšie rozhodovať sami,“ konštatoval. Ak teda Británia podľa neho dohodne zachovanie týchto štyroch slobôd, tak ktokoľvek ďalší, ktorý by chcel vystúpiť z únie, pôjde v zásade podľa tých istých podmienok. „Nikomu sa nebude chcieť vyjednávať odznovu o všetkom,“ dodal.


Ak sa chce Slovenská republika podľa Krajniaka správať zodpovedne, musí mať pripravené scenáre na fungovanie SR v EÚ, ale aj mimo nej. „Aj bez nášho pričinenia sa môže stať, že EÚ sa rozpadne. Preto musíme mať pripravenú stratégiu v EÚ i mimo únie,“ zdôraznil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies