Krajiny zúčastňujúce sa na summite OIC uznali Palestínsky štát

NETKY.SK • 13 December 2017, 15:44 • 2 min
Krajiny zúčastňujúce sa na summite OIC uznali Palestínsky štát

ISTANBUL - Krajiny zúčastňujúce sa na summite Organizácie islamskej spolupráce (OIC) v Istanbule uznali Palestínsky štát, ktorého hlavným mestom je východný Jeruzalem.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA. Palestínsky prezident Mahmúd Abbás predtým na summite OIC označil rozhodnutie amerického prezidenta Donalda Trumpa uznať Jeruzalem ako hlavné mesto Izraela za "zločin", ktorý ohrozuje svetový mier.

 

Podľa Abbása v oblasti Blízkeho východu nikdy nezavládne mier, pokiaľ svet neuzná východný Jeruzalem za hlavné mesto budúceho palestínskeho štátu. V Jeruzaleme, najmä v jeho východnej časti, sa nachádzajú lokality významné pre judaizmus, kresťanstvo aj islam. Izrael považoval vždy Jeruzalem za svoje hlavné mesto, kým Palestínčania si nárokujú východný Jeruzalem - obsadený Izraelom od roku 1967 - ako metropolu pre svoj budúci nezávislý štát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies