Krajiny V4 podpísali v Prahe memorandum o podpore inovácií a startupov

NETKY.SK • 12 Október 2015, 16:29 • 2 min
Krajiny V4 podpísali v Prahe memorandum o podpore inovácií a startupov

BRATISLAVA/PRAHA - Krajiny Vyšehradskej štvorky (V4), teda Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko podpísali dnes v Prahe memorandum o porozumení, ktorého cieľom je posilniť spoluprácu krajín v oblasti podpory inovácií a inovatívnych firiem (startupov).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Miriam Žiaková.

 

Memorandum je vyústením aktivít vyšehradskej pracovnej skupiny pre podporu inovácií, ktorej vznik iniciovala Slovenská republika v novembri 2014 počas svojho predsedníctva V4. Memorandum o porozumení, ktoré za SR podpísal minister hospodárstva Vazil Hudák, umožní zintenzívniť túto spoluprácu a pomôcť krajinám strednej Európy profilovať sa ako ekonomiky s dynamickým "startup ekosystémom" a dôrazom na inovácie.

 

Súčasťou dnešného stretnutia v Prahe bol aj okrúhly stôl so zástupcami jednotlivých rezortov, rozvojových agentúr a investorov rizikového kapitálu, kde sa účastníci zhodli na dôležitosti väčšieho prepojenia trhov krajín V4 v oblasti inovácií.

 

Podpísanie memoranda sa uskutočnilo aj za účasti podpredsedu Európskej komisie (EK) pre jednotný digitálny trh Andrusa Ansipa, ktorý má na starosti integráciu digitálnej ekonomiky a internetových služieb na úrovni EÚ.

 

Cieľom vyšehradskej spolupráce v tomto smere je výmena skúseností v problematike podpory inovatívnej a digitálnej ekonomiky, ako aj spoločná prezentácia inovačného potenciálu regiónu V4 v zahraničí. Práve pri podpore vstupu inovatívnych spoločností na zahraničné trhy sa ukazuje ako nevyhnutné spájanie síl a budovanie značky V4.

 

Vláda SR prijala 10. júna 2015 Koncepciu na podporu startupov a rozvoj startupového ekosystému, ktorej zámerom je podporiť mladé inovatívne podniky a podnikateľskú kultúru na Slovensku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona