Krajiny pred Vianocami sužuje nepriaznivé počasie

NETKY.SK • 24 December 2013, 14:20 • 2 min
Krajiny pred Vianocami sužuje nepriaznivé počasie

PARÍŽ - Silný vietor a dážď po sebe zanechali najmenej dvoch mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Západ Európy v pondelok zasiahli víchrice a dažde, ktoré po sebe zanechali najmenej dvoch mŕtvych a narušili dopravu v čase zvýšeného náporu pred Vianocami. Polícia v severozápadnom Anglicku a severnom Walese informovala o utopení dvoch ľudí v rozvodnených riekach, zatiaľ čo pri severozápadnom pobreží Francúzska zmizol v rozbúrenom oceáne muž pochádzajúci z Ruska. Pátranie po námorníkovi, ktorý vypadol z poškodenej nákladnej lode, sa skončilo bez úspechu a predpokladá sa, že sa takisto utopil. Francúzske úrady tiež informovali o prípade pasažiera jedného z trajektov, ktorý v dôsledku vlnobitia trpel intenzívnou bolesťou chrbtice a museli ho evakuovať pomocou vrtuľníka.

Narušenie leteckej a železničnej dopravy v pondelok večer hlásili z francúzskych regiónov Bretónsko a Normandia, premávku vysokorýchlostných vlakov medzi Britániou, Francúzskom a Belgickom však počasie neovplyvnilo. Londýnske letisko Heathrow zrušilo približne 30 letov a mimoriadne opatrenia museli prijať taktiež britskí železniční dopravcovia. Po vydaní výstrahy pred víchricou prerušili premávku trajektov cez Lamanšský prieliv, s čím súvisí aj uzavretie prístavu v anglickom Doveri. Francúzsky energetický podnik ERDF hlásil prerušenie dodávok elektriny pre zhruba 90-tisíc domácností na severe a severozápade krajiny. 

Britská meteorologická služba v pondelok vydala druhý najvyšší stupeň výstrahy pred dažďom pre veľkú časť južného Anglicka i Walesu. Vo Francúzsku platí vysoký stupeň výstrahy pred vetrom a vlnobitím v 23 z 96 departmánov. Silný dážď a vietor ešte cez víkend zasiahli Írsko, kde v dôsledku počasia zaznamenali výpadok viac ako 5000 pevných telefónnych liniek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona