Krajiny EÚ sa aj napriek výhradám Grécka zhodli na nových sankciách proti Rusku

NETKY.SK • 5 Február 2015, 12:27 • 2 min
Krajiny EÚ sa aj napriek výhradám Grécka zhodli na nových sankciách proti Rusku

BRUSEL - Vlády členských krajín Európskej únie sa zhodli na zozname nových osôb s ruským a ukrajinským občianstvom a tiež na nových právnických subjektoch, ktoré budú pridané na súčasný bruselský zoznam sankcií. Informáciu dnes potvrdili diplomatické zdroje z prostredia EÚ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na čierny zoznam EÚ pribudne 19 mien fyzických osôb, z toho päť Rusov a desať občanov Ukrajiny, ktoré budú mať zákaz vstupu na územie členských krajín únie a ktorým budú zmrazené och aktíva na území EÚ. 
      

Súčasný zoznam sa rozšíri aj o deväť spoločností, z ktorých jedna je čisto ruská. Diplomatický zdroj odmietol prezradiť mená sankcionovaných osôb a názvy právnych subjektov, o ktorých oficiálne rozhodnú ministri zahraničných vecí EÚ na pondelňajšom zasadnutí v Bruseli.  
      

Niektoré výhrady voči rozšíreniu sankcií, ktoré boli najmä zo strany novej gréckej vlády, sa podarilo odstrániť počas rokovaní veľvyslancov členských krajín pri EÚ (COREPER). Grécka strana túto záležitosť odmietla komentovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona