Krajiny ALBA sa zišli na Kube pri príležitosti 10. výročia založenia bloku

NETKY.SK • 15 December 2014, 06:50 • 2 min
Krajiny ALBA sa zišli na Kube pri príležitosti 10. výročia založenia bloku

HAVANA - Bolívarská aliancia, ľavicový regionálny hospodársky a politický blok si pripomína 10. výročie svojho založenia v kubánskej Havane, kde vznikol.

slovakia

left justify in out

Prezidenti Venezuely, Nikaraguy a Bolívie oslavujú spoločne s kubánskym prezidentom Raúlom Castrom, informovala dnes tlačová agentúra AP. Venezuelský Nicolás Maduro, nikaragujský Daniel Ortega a bolívijský Evo Morales sa stretli s Castrom v čase padajúcich cien ropy, čo postihlo najmä exportérov ropy ako je Venezuela, ktorí potrebujú finančnú hotovosť.

      

Bolívarská aliancia známa pod skratkou ALBA združuje krajiny ľavého stredu Latinskej Ameriky a Karibiku a zameriava sa najmä na sociálne problémy, ako je napríklad zdravotná starostlivosť či vzdelávanie. Blok v roku 2004 založili zosnulý venezuelský prezident Hugo Chávez a bývalý kubánsky vodca Fidel Castro, žijúci v ústraní. Jeho úlohou je vytvárať protiváhu americkému vplyvu v regióne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies