Krajinu postihli víchrice, zabili dvoch ľudí

NETKY.SK • 5 Január 2012, 10:23 • 2 min
Krajinu postihli víchrice, zabili dvoch ľudí

Krajinu postihli víchrice, zabili dvoch ľudí

slovakia

left justify in out

img

Prudký vietor s rýchlosťou presahujúcou 160 km/h bičoval včera časti Británie, vyvolal chaos v doprave a zabil dvoch ľudí.
Padajúci strom zabil päťdesiatnika, ktorý sedel za volantom zaparkovanej dodávky v južnom Anglicku, a jeden námorník na palube tankera prišiel o život, keď veľká vlna zasiahla jeho loď pri anglickom pobreží.
Vyše 100.000 britských domácností zasiahli po víchriciach výpadky elektriny - 63.000 z nich v južnom Anglicku a 40.000 v Škótsku a na severozápade Anglicka.
Britský meteorologický ústav informoval o mimoriadne silnom vetri sprevádzanom výdatným dažďom, ktorý lámal stromy a vytrhával ich z koreňov, vynútil si uzavretie morských prístavov a vodičom komplikoval šoférovanie. Varovanie pred silným vetrom zostáva v platnosti aj naďalej, vietor sa mala upokojiť až počas noci.
Najhoršia situácia bola v Škótsku a Severnom Írsku, v škótskom Edinburgu dosiahli nárazy vetra rýchlosti 164 km/h. Tamojšie medzinárodné letisko prestalo z tohto dôvodu prijímať lietadlá a odlety odložilo alebo zrušilo.
V Londýne narušil vietor prevádzku letísk Heathrow a Gatwick, mnohé lety meškali niekoľko hodín.
Väčšina vlakových spojov medzi Londýnom a Škótskom bola zrušená a mnohé dopravné spoločnosti prerušili aj trajektovú dopravu cez Lamanšský prieliv, kým sa vietor neupokojil. 
Popadané stromy si tiež vynútili uzavretie početných ciest, čo sťažilo výjazdy opravárov do oblastí postihnutých výpadkami elektriny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies